Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, basın özgürlüğünün, ülkelerin demokratik sisteminin korunmasında ve daha güçlü hale getirilmesinde, son derece önemli olduğunu kaydetti.

Yorgancıoğlu, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.

Yorgancıoğlu mesajında, “Dünya genelinde kutlanan ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü ülkemizde de kutlamaktan büyük gurur duyuyorum. Günümüzün en zor ve özveri gerektiren mesleklerinden birini ifa eden tüm Kıbrıs Türk Medyası mensuplarının ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum. Basın özgürlüğü, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile ilan edilen bir haktır ve ülkelerin demokratik sisteminin korunmasında ve daha güçlü hale getirilmesinde son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

Ülkede ve dünyada yaşanan olaylar ve gelişmelerle ilgili en hızlı, en doğru ve güvenilir bilgilerle kitleleri aydınlatan basın-yayın organlarının, ülkelerin demokratikleşmesinde ve ilerlemesinde en büyük görevi üstlendiğini vurgulayan Yorgancıoğlu, “Basınımız, gelişmelerle ilgili halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında ilişkileri güçlendirmektedir. Bunun yanı sıra, toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinde, toplumsal bütünlük, barış, huzur ve güven ortamının geliştirilmesinde de önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.

“BASIN, DAHA ÖZGÜR VE ÇOK SESLİ”

Basının, geçmiş yıllara kıyasla daha özgür ve çok sesli hale geldiğine işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu mesajına şöyle devam etti:

“Basının gerçekleri gözler önüne serme, olayları karanlıktan aydınlığa çıkarma, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama görevini yerine getirirken düşüncelerin serbest ve tarafsız şekilde ifade etmesi, olaylara taraf bütün birey ve kesimlere eşit mesafede olması, aynı fırsatı vermesi gerekmektedir. Basın etiği ve tarafsızlığı da bunu gerektirmektedir. Basın özgürdür ve her zaman özgür olmalıdır”

Yorgancıoğlu mesajının sonunda, “Çeşitli zorluklarla kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak adına büyük bir özveriyle sorumluluklarını yerine getiren Kıbrıs Türk medyasının ve bütün basın çalışanlarının ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlar, başarılarla dolu bir meslek hayatı dilerim” ifadelerine yer verdi. 
Editör: TE Bilisim