Toplantı, Başbakanlık toplantı salonunda, 11 üniversite ve 1 sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

KARAOKÇU

Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu toplantının basına açık bölümünde yaptığı açıklamada, göreve gelmesinin ardından bilimsel bir veri tabanı oluşturma konusuna önem verildiğini ve 2015 yılında liseler bazında bir çalışma yürütüldüğünü, ardından bir çalıştay yaparak çıkan kararlar çerçevesinde belli stratejilerin belirlendiğini anlattı.

Karaokçu, üniversitelerin çok değerli olduğunu ve birlikte işbirliği yapılabileceğini söyleyerek, yaygınlık çalışması yapılması yanında, toplumdaki bakış açısının değişmesi gerektiğini, medya ayağında da belli sorunları bulunduğunu ifade etti.

Farkındalık çalışmaları ile bakış açısını da değiştirme üzerine çalışma yapılması gerektiğini anlatan Karaokçu, bu tip geniş katılımlı toplantıların ilerisi için umut verdiğini ve toplumun beklentisinin de bu yönde olduğunu aktardı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantılarda katılımcılardan gelen öneriler doğrultusunda anketlere yeni konular eklendiğini ifade eden Karaokçu, bu öneriler doğrultusunda yaygınlık araştırmasına son şeklinin verildiğini kaydetti.

Üniversitelerin araştırmaya sıcak baktıklarını ve bugün yapılacak toplantıda bir çalışma grubu oluşturulup bir çalışma takvimi ortaya çıkarılabileceğini söyleyen Karaokçu, toplantının ikinci bölümünde üniversitelerle ne gibi işbirliğinin yapılabileceğinin de masaya yatırılacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim