Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, alacaklarının bir kısmı geçen hafta ödenen BRT çalışanlarının dün habersiz greve gitmesini doğru ve zamanlı bulmadığını söyledi
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, BRT çalışanlarının alacaklarının ödemesinin bir kısmının geçen hafta yapıldığını, diğer alacaklar için de çalışma yapılacağını, buna rağmen dün yapılan grevin zamanlamasını doğru bulmadığını ifade ederek, “Arkadaşlarımızın bu konuyu biraz abarttıklarını düşünüyorum” dedi.

Halkın Sesi’ne açıklama yapan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, BRT çalışanlarının bazı hakların alınamadığı iddiasıyla eyleme gittiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Ancak tabi toplu görüşme sözleşme görüşmeleri uzun sürdüğü için biriken bazı hakları vardı. Biz onları, hakları olduğuna göre vermek durumundayız, vereceğiz de ama böyle önceden, gerçekten haber vermeden veyahut da bir hafta önceden bunun bir miktarını vermiş olmamıza rağmen bunu yapmış olmalarını da ben doğru bulmuyorum. Bu sorunların birazcık da görüşülerek halledilmesi gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla ben bu anlamda bu arkadaşlarımızın bu konuyu biraz abarttıklarını düşünüyorum. Burada eğer kötü niyet olsa, vermeme konusunda bir ısrar olsa ve böyle bir bildirim olsa bunu anlayabilirim. Ama dediğim gibi geçen hafta bu alacaklarının bir miktarını aldılar ve önümüzdeki günlerde de diğerleriyle ilgili girişimler yapılacaktı. Bu nedenle bu eylemi çok da böyle zamanlı bulmuyorum.”

“TAK KONUSUNU ARAŞTIRACAĞIM”
TAK’ın, ek mesai ödenmemesi için, bütçe görüşmelerinin saat 19.30’dan sonrasını takip etmemesine karar verildiği yönündeki haberlerle ilgili olarak da Başbakan Yorgancıoğlu, “O konu bugün (dün) bilgime geldi, o konuyu takip edeceğim. Yani niye böyle bir sonuç üretildi o konuda bir araştırma yapacağım” dedi.
Kaynak: Halkın Sesi - Züleyha KARAMAN  
Editör: TE Bilisim