Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında gündeme getirdiğim sayın Başbakan Sibel Siber’in milletvekili olduğu dönemde senaryosunu yazdığı ve Bakanlığım döneminde bizzat ilgilenip, 97 Bin TL civarında bir katkı yaptığım “Kuyu” filmi ile ilgili Sayın Başbakan’ın hasmane tutumuna anlam vermekte zorlanıyorum.

Sayın Başbakan’ın o dönemde bu girişimini son derece olumlu bulmuş ve projenin hayata geçmesi için şartları zorlamış biri kişi olarak, Sayın Başbakan’ın beni suçlayıcı açıklamaları ve sanki Sayın Başbakan’ın bu konuyla senaryo yazarı olması haricinde bir ilgisi yokmuş gibi davranmaya çalışması manidardır.

Şu anda bir kayyum gibi davranan, ülke tanıtımı için Bakanlığım zamanında tamamen yasa ve mevzuatlara uygun bir şekilde kullandığımız kaynakları işaret ederek, bizi sanki har vurup harman savurmuş gibi göstermeye çalışan Sayın Başbakan’ın, beni bizzat arayıp çekilmesini istediği film konusunda destek istediğinden neden bahsetmiyor anlamış değilim. Sayın Başbakan’ın kendini projeden sıyırıp, tüm sorumluluğu söz konusu bir prodüksiyon şirketine aktarmaya çalışması, göreve gelirken vaat ettiği, dürüstlük, şeffaflık ilkelerine hiç uygun olmadığını kendisi de iyi biliyor.
Senaryosunu yazan ve katkı için bize bizzat başvuran Sayın Başbakan Sibel Siber kendi projesinin arkasında durmuyor ve siyasi nedenlerle projeyle olan alakasını saklamaya çalışıyorsa da, biz Bakanlığımız döneminde altına imza attığımız, Sibel Siber’in eseri olan “Kuyu” filmi projesinin arkasındayız.

Dr. Ünal Üstel
UBP Girne Milletvekili
 
Editör: TE Bilisim