Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Metin Şadi başkanlığındaki Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) heyetini kabul etti.
 
Kabulde konuşan Metin Şadi, CTP/ BG-DP /UG hükümet programında, referansın AB standartlarına uyum olması gibi olumlu  taraflar yanında, birkaç da eleştiri yapılacak nokta olduğunu belirtti.

Şadi, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) alımının iptal edilmesi konusunda hükümetin halkın hassasiyetlerini de göz önünde bulundurarak hareket ettiğini belirterek, Yorgancıoğlu’na teşekkür etti.

Kıbrıs sorunu konusunda hükümetin de artık yaratıcı ve proaktif olarak sürece dahil olmasını beklediklerini dile getiren Şadi, ayrıca KKTC-TC protokolü konusunda ise, iki taraf arasında pozitif bir uyumlaştırmayla, maddi destekle ilgili yeni bir takvimlendirme de yapılarak, özel sektörü destekleyecek şekilde ilave politikaların gündeme getirilmesini istediklerini belirtti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, hükümet olarak herkesi kucaklamak istediklerini söyledi.

Yorgancıoğlu ülke ekonomisinin daha iyiye gitmesi konusunda birlikte çalışmaya, fikir üretmeye ve bu fikirlerin birer zenginlik olduğuna inanmaya devam edeceklerini belirterek, önemli olanın ülkenin ve halkın ileriye gitmesi olduğunu, hükümetlerin esas görevinin de bu olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim