Yorgancıoğlu, BRTK Haber Merkezi’ni, televizyon ile radyo stüdyolarını ve bazı bölümleri dolaştı.

BRT ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılması planlanan stüdyoyu da ziyaret eden Başbakan Yorgancıoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kurumu ziyareti sırasında Özkan Yorgancıoğlu’na BRTK Müdürü Mete Tümerkan ile bölüm amirleri eşlik etti.

Özkan Yorgancıoğlu, basına yaptığı kısa açıklamada, göreve geldikten sonra Başbakanlığa bağlı kurumları ziyaret ettiğini ve BRTK’da da bu kapsamda bulunduğunu ifade etti.

“DAHA İYİ BİR YAYIN VE ÇALIŞMA ORTAMI İÇİN...”

Ziyaretinin amaçlarından söz eden Özkan Yorgancıoğlu, kurum çalışanları ile tanıştığını, kurumdaki sorunları dinleme ve söz konusu sorunlara çözüm bulabilmek için görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.

BRTK’da görev yapanlara çalışmalarında başarılar dileyen Başbakan Yorgancıoğlu, “Önümüzdeki dönemde hem daha iyi bir yayın hem de daha rahat bir çalışma ortamı yaratılması adına BRTK Müdürü Mete Tümerkan ile görüşmelerimiz sürecek” dedi.

“HER KURUMDA OLDUĞU GİBİ BRTK’DA DA BAZI SIKINTILAR VAR”

BRTK Müdürü Mete Tümerkan ise konuşmasında, Kıbrıslı Türklerin beklediği ve özlediği yayınları yaratmak için çalıştıklarını vurgulayarak, her kurumda olduğu gibi BRTK’da da bir takım sıkıntılar ve sorunlar olduğunu söyledi.

Tümerkan, söz konusu sıkıntıların aşılması için Başbakan Yorgancıoğlu ile işbirliği içinde olacaklarını vurguladı.

Mete Tümerkan, yasal konularda ve BRTK’nın ekonomik olarak sürdürülebilir bir yapıya ulaşmasıyla ilgili bazı çalışmaları olduğunu dile getirdi.

Tümerkan, “Umarım önümüzdeki dönemde kurumu daha iyi bir noktaya götürebiliriz” dedi.

Editör: TE Bilisim