Canev Tatar'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Çocukluğumdan beri KIBRIS'ta en çok duyduğum, kelimelerden birisi "BARIŞ" kelimesidir. Ve ne ilginçtir ki ben belirli bir yaşa kadar "Barış" kelimesinin anlamının ülkemizdeki sınır kapılarının kaldırılması ve "Rumlarla karışık yaşamak" anlamına geldiğini sandım. Ama yaşım büyüdükçe "BARIŞ" kelimesinin gerçek anlamının bu olmadığını anladım. Barış kelimesi gerçekte o kadar derin ve değerli bir anlama sahip ki... Ne yazık ki dünya yüzyıllardır onu gerçek anlamı dışında kullanarak, siyasi çıkar elde etmeye çalışıyor. Ve ben, ülkemizde çoğu zaman kullanıldığı gibi bu kelimeyi gerçek anlamı dışında kullanmak istemiyorum.

1.Çünkü tohumları eğitim sistemiyle birlikte ekilmedikten sonra gerçek bir "BARIŞ" ın elde edilebileceğine inanmıyorum. Çünkü değişim eğitimle mümkündür.

2. Çünkü gerçek bir " BARIŞ" konuşmasında iki taraf da değişmeye açıktır.

3. Çünkü bu ülkeye katkı koyan o kadar çok insan var ki bu kişileri dışlayarak gerçek bir BARIŞın elde edilebileceğine inanmıyorum. Çünkü bu ülke aslında ona katkı koyan emek veren herkesin ülkesidir.

4. Çünkü toplumumuzu BİRLEŞTİRECEK bir liderliğe ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.Çünkü gerçek bir barışın toplumumuzu birbirinden ayırmayı politika edinmiş bir liderlikle gelebileceğine inanmıyorum.

4.Çünkü birbirimizden ayrıldığımız sürece gerçek bir barışa asla ulaşamayacağımızı biliyorum. Çünkü bizler birbirimize bağlıyız, bağımsız olamayız çünkü bu bağımız sayesinde varız. Doğadaki her varlık gibi birbirimizle olan bu bağ sayesinde üretebiliyor, büyüyebiliyor, nefes alabiliyoruz.

5. Çünkü gerçek BARIŞ aslında önce kendi içimizdeki uyumu ve huzuru yakalamakla gelir.

6. ÇÜNKÜ GERÇEK BARIŞ toprağa korkuyla basmak değil, ŞÜKRANLA ATTIĞIMIZ HER BİR ADIMDIR. Rahat Uyumaktır. Güvende hissetmektir. Birbirimizle olan bağımızı sevmektir. Geçmişi bağışlamaktır ve onu, şuan burada bulabilmektir...

Çünkü bu ülkede gerçek bir barışı hep birlikte çalışarak onun liderliğinde yaratabileceğimizi biliyorum. Çünkü gerçek barışın ne olduğunu biliyoruz.

Bu yüzden Ersin Tatar

Editör: TE Bilisim