Özgürgün, “Ülkemizi ve devletimizi daha refah bir geleceğe kavuşturmak için Atamızdan ve Anavatandan aldığımız şevkle ve ilhamla var gücümüzle çalışacağız” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Özgürgün, Kıbrıslı Türklerin bu anlamlı günü Türkiye ile birlikte kutlamanın gururu ve coşkusu içinde olduğunu vurguladı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ, TÜRK ULUSU VE TÜRK DÜNYASINA İLHAM VE GÜÇ KAYNAĞI OLMUŞTUR”

Başbakanlıktan verilen bilgiye göre, Hüseyin Özgürgün’ün 29 Ekim mesajı şöyle:

“Ulu Önder Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesinden zaferle çıkmasının ardından 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti, bugün 93’üncü yıldönümünü kutlamaktadır.

Türk Ulusu’nun ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkı da, Anavatan Türkiye ile aynı duygu birliği ve heyecanı içerisinde bu anlamlı günü kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşamaktadır.

Ulu Önder Atatürk’ün, halk egemenliğine dayalı devlet şekli olan Cumhuriyetin, Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim olduğu inancıyla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, güçlü, bölgede etkin ve söz sahibi devlet yapısına ulaşmak üzere tüm gerekli unsurları çağdaş ve ileri bir çizgide birleştirmiştir. O’nun çizdiği hedefler doğrultusunda, inanç ve özveriyle, birlik ve beraberlik içinde çalışarak ulaşılan bugünkü Türkiye Cumhuriyeti, Türk Ulusu ve Türk dünyasına  ilham ve güç kaynağı olmuştur. Ulu Önder Atatürk’ün Türk Milletine bıraktığı en kıymetli miras olan Cumhuriyet, Türk Ulusu’nu birbirine kenetlerken, gelişen ve büyüyen Türkiye’yi de ayakta tutan en büyük yapı taşıdır.

Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 93 yıldır büyük çaba ve gayret ortaya  koyan  Anavatan Türkiye’den destek ve güç alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk Halkı, Yüce Türk Ulusu’nun bir parçası olarak, Cumhuriyet’in bize kazandırdığı değerleri koruyarak Atatürk’ün gösterdiği yolda yürümeye devam edecek, ülkemizi ve devletimizi daha refah bir geleceğe kavuşturmak için Atamızdan ve Anavatan’dan aldığı şevk ve ilhamla var gücümüzle çalışacağız.

Bu anlamlı günde, Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Tüm Türk Ulusu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutlarım.”

Editör: TE Bilisim