Özgürgün, gençlerin, doğruluktan şaşmadan, ideallerinden ödün vermeden ve mücadeleden asla kaçmadan kararlılıkla ilerledikleri sürece koydukları tüm hedeflere ulaşacaklarını kaydetti.

Başbakan Özgürgün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençlerine verdiği en büyük ve en anlamlı armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Anavatan Türkiye ile aynı duygu bütünlüğüyle kutlamanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

19 MAYIS RUHUYLA

Gençlerin 19 Mayıs ruhunu yaşatarak, atalarından devraldıkları kutsal emaneti aynı kararlılıkla koruyacağına yürekten inandığı belirten Özgürgün şunları kaydetti:

“19 Mayıs 1919’da destansı bir direniş sergilenerek Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Bu önemli tarihi dönüm noktası ile parçalanmış bir ülke yok olmaktan kurtularak yeniden ayağa kalkmıştır. Atatürk’ün önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesi nesilden nesile anlatılmalı, O’nun tüm zorluklara rağmen ortaya koyduğu irade ve kararlı duruşu her zaman örnek alınmalıdır.”

Atatürk’ün, büyük zorlukla kurduğu devletini Türk gençliğine emanet ederek onlara duyduğu sonsuz inancı ve güveni ortaya koyduğunu kaydeden Özgürgün, şöyle devam etti:

“Gençlerimize düşen en asli görev, şartlar ne olursa olsun atalarından devraldıkları emanete sahip çıkmaktır. Bu konuda gençlere inancım ve güvenim tamdır. Gençlerimiz, doğruluktan şaşmadan, ideallerinden ödün vermeden ve mücadeleden asla kaçmadan kararlılıkla ilerledikleri sürece koydukları tüm hedeflere ulaşacaklardır. Hepimizin ortak sorumluluğu, gençlerimizin her konuda sağlıklı gelişim göstermeleri, toplumlarına yararlı bireyler olarak yetişmeleri için gerekli imkanları sunmaktır. Bunun yanında, gençlerimizi çağın getirdiği tehlikelerden korumak için üzerimize düşeni yapmalı, başarılı, düzgün karakterli, sosyal yönü güçlü kişiler olmaları için onlara destek olmalıyız.”

“ENGELLERE RAĞMEN…”

Ülke gençlerinin maruz kaldığı izolasyon ve ambargolarla birçok konuda dünya gençleriyle eşit haklardan yararlanamadığını belirten Özgürgün, hükümet olarak, tüm bu engellere rağmen gençlerin kendilerini her alanda geliştirerek geleceğe en iyi koşullarda hazırlanmaları için ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerini kaydetti.

“İnanıyorum ki, bugün verdiğimiz uğraşlar gençlerimizin geleceğe daha güvenle bakmasını sağlayacak, donanımlı gençlerimizle devletimiz ve ülkemiz çok daha aydınlık günlere ulaşacaktır” diyen Özgürgün, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli mücadelede emeği geçmiş herkesi rahmet ve minnetle andı ve ülkeyi daha güzel yarınlara taşıyacak olan gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Editör: TE Bilisim