Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, devletin günlük harcamalarında israfın önlendiğini ve harcamaların çok düşürüldüğünü kaydetti. Bütün bakanlıkların cari harcamalarının yüzde 50 oranında azaltıldığını belirten Yorgancıoğlu, “Bu nokta tasarrufa kendimizden başladığımızın göstergesidir” dedi.

Emniyet teşkilatı konusunun hükümetin hassasiyetleri arasında yer aldığına işaret eden Yorgancıoğlu, poliste yaşanan ölüm olayının kamuoyunda yarattığı algının gerçekçi değerlendirilmesine fırsat vermek için bir “Soruşturma Komitesi” atandığını belirtti. Yorgancıoğlu, bu komitenin çalışmaları sonuçlandırmak üzere olduğunu kaydetti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bugün Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında hükümetin 1 yıllık icraatlarını anlattı. Toplantıda, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve bazı bürokratlar hazır bulundu.

Yorgancıoğlu konuşmasında, halkın sesine kulak vermek ilkesiyle iktidara gelen hükümetin ilk icraatlarından birinin, demokratik hakların ve ifade özgürlüğünün korunması amacıyla TOMA’yı ülkeye sokmamak olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, Başbakanlık olarak, hazırladıkları “Yenilenebilir Enerji Tüzüğü”yle evlere ve işyerlerine solar enerji sistemi kurulmasını sağladıklarını söyledi. Yenilenebilir enerji konusunda YAGA aracılığı ile katı atık, peynir altı suyu, kanalizasyon ağır atıklarının kullanılarak enerji elde edecek bir çalışmayı ihale aşamasına getirdiklerini kaydeden Yorgancıoğlu, “Bununla bir taraftan çevrenin temizliği diğer taraftan da enerji ihtiyacına yeni bir açılım sağladık” dedi.

Detay verilecek

Editör: TE Bilisim