Dernek Başkanı Tanju Müezzinoğlu, yıllardır atıl durumda bulunan ve Lefkoşa Surlariçi'nin adeta yüzkarası haline gelen binanın bir an önce değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Yıllardır bu konudaki taleplerini yenilediklerini ve birçok kez yetkililerle görüştüklerini ifade ederek ancak henüz somut bir adım atılmadığını belirtti.

Lefkoşa Surlariçi’nin canlanması için oldukça önemli olan eski Lefkoşa Polis Müdürlüğü binasının yaklaşık 10 yıldır atıl durumda bulunduğunu ve Yakın Doğu Üniversitesi'nin bu binaya yıllardır talip olduğunu belirten Müezzinoğlu, söz konusu binanın üniversiteye uzun vadeli kiralanmasının surlariçinin canlanmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin metruk binanın aslına uygun olarak restorasyonuna hemen başlamaya hazır olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, YDÜ'nün Mahkemelerin hemen yanında bulunan bu binayı hukuk fakültesi olarak kullanmayı düşündüğünü ve bölgeye gelecek öğrencilerin hem esnaf için hareketlilik sağlayacağını hem de oldukça büyük bir ekonomik değer katacağını belirtti.

Başbakan Yorgancıoğlu'nu bu konuda hemen somut bir adım atmaya davet eden Müezzinoğlu, eğer gerçekten ülke turizmi ve ekonomisine katkı konmak isteniyorsa bu tip girişimlerin süratle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Müezzinoğlu bahse konu binanın atıl durumda bir on yıl daha bekletilmesini kabul edemeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Saygılarımızla
Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği
 
Editör: TE Bilisim