UBP-YDP-DP hükümetinin başarmamak veya başarısız olma gibi bir şansı da yok lüksü de yok.

Başarmak ve başarılı olmak zorunda, UBP-YDP-DP Hükümeti.

UBP-DP-YDP Hükümetini oluşturan koalisyon partilerinin her birinde parti içi çıkar  kavgaları ve siyasetin bel altı oyunları ile birlikte sadece ve sadece kabineye girmek için Bizans oyunlarına sahneye koyacak vekillerin sergileyeceği olası engellemeler ise bahanesi olmamalı üç partili koalisyon Hükümetinin.

Kıbrıs Türk’ünün ve bin bir bedel ödeyerek kurduğu Devletin artık ne zaman kaybına ne de bahanelerin gölgesine sığınarak siyaset kurumunun karakteri haline gelen icraat dair eylemsizliğe ve hizmete dair uyku haline tahammülü var.

Ankara ve Lefkoşa arasında uyum ve vizyon sorununun da ortadan kalktığı yeni Hükümet ile birlikte Başbakan Ersan Saner ve kabinesinin ekonomik protokolün gereği olan kaynak akışında yaşanan gecikmeleri de icraatsızlığın nedeni olarak Kıbrıs Türk’ünün önüne koymaması gereken yeni bir Devlet anlayışı ile ülkenin yönetilmesi ise zorunluluktan öte toplumsal ve tarihsel bir sorumluluk.

Kıbrıs Türk toplumunun Devlete olan inanç ve güvenini artıracak yeni bir Devlet anlayışının mimarı ve yürütücüsü olmalı, Başbakan Ersan Saner ve kabinesi.

UBP-YDP-DP Hükümetinin Devleti devlet gibi yönetecek adımlar atması ile birlikte Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da müzakere masasında elinin güçleneceği şüphe kaldırmaz bir gerçek.

3’lü koalisyon Hükümeti veya merkez sağ ittifakı olarak UBP-YDP-DP Hükümeti, ayrıca anavatan Türkiye’nin bölgesel dengeler ve uluslar arası zeminde sırtında kambur olmak yerine yanında müttefik bir dost olarak durduğunu gösteren iradeyi de ortaya koymalı.

Türkiye’nin tam desteğini alması ise Başbakan Ersan Saner ve kabinesinin hem en büyük şansı hem de en büyük sorumluluğu.

Ve  Başbakan Ersan Saner ve kabinesinin, siyaseten şansı ve politik olarak da sorumluluğu olan Ankara’nın desteği yanında Kıbrıs Türk toplumuna karşı olan tarihsel sorumluluğun bilincinde hizmet ve icraat Hükümeti olmak dışında başka bir seçeneği de yok.

Devletin Devlet gibi yönetilerek Kıbrıs Türkünün yeniden Devletine inanması ve güvenmesi için son şans ise Başbakan Ersan Saner Hükümetinden başkası değil.

Ve böylesi bir toplumsal ödev ve tarihsel sorumluluk ise UBP-YDP-DP Hükümetinin şansızlığı olarak yorumlanmaması gereken stratejik derinliği de içerisinde barındıran bir olgu.

UBP-YDP-DP Hükümeti ile birlikte hizmet ve icraatın Devletin ruhu ve karakteri olan yeni bir dönem başlamak zorunda.

Başbakan Ersan Saner, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel, Sağlık Bakanı Ali Pilli, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman ile Ekonomi ve Enerji Bakanı, Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı’nın önünde tek bir seçenek bulunmakta.

Devlet ve Kıbrıs Türk’ü için politika üreterek siyaset yapmak ve başarmak.

Geçmişe ihanet etmeden yeni bir gelecek kurmak için, Başbakan Ersan Saner ve kabinesi başarmak zorunda.

Editör: TE Bilisim