Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda saat 11.30’da gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan İsmail Başarır, Ahmet Kaşif’in üniversite yıllarından beri tanıdığı,  uzun yılar birlikte okuduğu, bir dönem aynı partide görev yaptığı samimi bir arkadaşı olduğunu söyledi.

Görevi devrederken içinin rahat olduğunu, Kaşif’in Bakanlık görevini en iyi şekilde yapacağına inancının tam olduğunu söyleyen Başarır, kısa sürede Geçici Hükümet’in aldığı kararlarla halkın günlük yaşantısını kolaylaştırmak, yaşam kalitesini yükseltmek için elden gelen her şeyi yapmaya  çalıştıklarını belirtti.

Başarır, uyum içerisinde çalışarak bazı şeyleri yapmaya gayret ettiklerine işaret ederek,”Makamlar ve görevler geçicidir. Çok kısa bir süre için bu göreve geldik, süre bana göre önemli değildir. Önemli olan bu sürede neler yapılabildiği ve niyetin ne olduğudur. Biz tüm kalbimizle ve inancımızla, iyi niyetimizle, halkın günlük yaşantısını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini yükseltecek icraatlar yapmaya gayret ettik.  Bunda ne derece başarılı olduk, bilemiyorum” diye konuştu.

KAŞİF

Görevi devralan Ahmet Kaşif de Başarır ile iyi bir dostlukları olduğunu söyleyerek, “Elbette ki görevler gelip geçici, bu görevi 20 yıl önce kısa bir süre yapmıştım” diye konuştu.

Görev aldıktan sonra çalışmanın kendisi ve ekiplerine düştüğünü söyleyen Kaşif, yeni oluşan Hükümet’in daha iyi günler ve daha iyi bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yaratmak için programını yaptığını kaydetti. Kaşif,  program çerçevesinde en iyi şekilde çalışacaklarını belirtti.
Editör: TE Bilisim