Kuzey Kıbrıs’ın köklü öğretim kurumlarından olan Atatürk Meslek Lisesi, öğrencilerini farklı sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda bilgi ve becerilerle donatırken, kişisel becerilerini de geliştirerek onları iş hayatına ve topluma yararlı bireyler olarak hazırlıyor. Bu amaçla, farklı alanlarda birçok sosyal kulüple etkinlikler düzenleyen lise birbirinden ilginç aktiviteler planladı.

Okulun bisiklet kulübü, bu akademik yılda “Bas Pedala Sağlıklı Yaşa” projesini Türk Bankası desteği ile gerçekleştiriyor.

Güvenli bir tur olması amacıyla her parkur için katılımcı sayısının 30 - 35 öğrenci ile sınırlı tutulduğu etkinlikte bisikletler Türk Bankası desteğiyle kiralanıyor. Bisikletleri ile tura çıkan öğrenciler geçtiğimiz hafta sonu güneşli havanın tadını çıkardı. Okul bahçesinde sabahın erken saatlerinde buluşan öğrenciler ve öğretmenleri yaklaşık iki buçuk saatlik şehir içi turunu keyifle tamamladı.

Dönem başında yapılan planlama ile Lefkoşa’da üç, Lefkoşa dışında ise iki farklı parkurda bisiklet turları düzenleniyor. Bu sayede öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte hem spor yaparak sağlıklı bir etkinlikte bir araya geliyor hem de yaşadığı şehri ve köyleri yakından tanıma şansı yakalıyor.

“Bas Pedala Sağlıklı Yaşa” dahilindeki bir sonraki parkur şehir dışı olarak belirlendi. Beyarmudu’nda yaklaşık 40 kilometre uzunluğunda olacak bisiklet turu için öğrenciler parkur alanına Türk Bankası desteği ile götürülecek. 

 

Editör: TE Bilisim