Erdal Barut için, önce Esentepe Kurtuluş Spor Kulübü ardından Esentepe Belediyesi’nde tören düzenlendi.

Esentepe Belediyesi’nde gerçekleştirilen törende, saygı duruşu ve dualar okundu, ardından konuşmalar yapıldı.

Konuşmaları, sırasıyla Esentepe Belediye Asbaşkanı Cemali Engin, Esentepe Kardeş Belediyesi Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar  ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş gerçekleştirdi.

Daha sonra Esentepe Camii’ne getirilen cenaze burada kılınan cenaze namazını müteakip Esentepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ergün Serdaroğlu, Başbakan Sibel Siber, 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Ekonomi Bakanı Atay Ahmet Raşit, Sağlık Bakanı Nuri Gökşin, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Eğitim ve Kültür Bakanı Asım İdris, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Girne Kaymakamı Gürkan Kara, bazı milletvekili, belediye başkanı ve üst düzey yetkililerle Merhum Erdal Barut’un ailesi ve sevenleri katıldı.

Esentepe Belediye Asbaşkanı Cemali Engin yaptığı konuşmada, “zamansız yitirdikleri değerli  Başkanları” Erdal Barut’u kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, belediye çalışanları olarak onu son yolculuğuna sevgi ve saygıyla uğurladıklarını söyledi.

Engin konuşmasında aslen Trabzon Çaykara doğumlu olan Erdal Barut’un biyografisi hakkında bilgi sundu.

Kardeş Belediye Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz ise  Esentepe Belediye Başkanı Erdal Barut’u kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, kardeş belediye olarak iki belediyenin hayata geçirmek istedikleri park projeleri bulunduğunu anımsattı.

Öz, bu projelerin; Esentepe ile İstanbul Kartal’da olmak üzere iki ayrı park olduğunu ve bu parklarda merhum kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın heykellerini içerdiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da yıllarca birlikte çalıştıkları merhum Barut’u kaybetmenin acısının büyük olduğunu dile getirerek, birlik üyesi tüm belediye başkanlarının onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş da yaptığı konuşmada, yıllarca siyasi alanda birlikte yürüdükleri; başı dik, mücadeleci bir yoldaşı kaybetmenin acısını yaşadıklarını ifade ederek, onu son yolculuğuna büyük bir sevgi ve saygıyla uğurladıklarını söyledi.

Denktaş, konuşmasında Barut ailesine sabır ve başsağlığı temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilisim