"Kıbrıs Türk Kamuoyuna duyrulur

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki tek turizm meslek örgütü olan Kıbrıs Barmenler Kulübü olarak, kurulduğumuz tarih olan 2016 dan beri dünyanın en büyük kokteyl yarışmasından ülkemize  Dünya 4.lüğü, ve Balkanlar’ın en büyük yarışmasından Balkanlar 2.liği getirmiş bulunmaktayız. Bu minvalde ülke turizmine ve tanıtımına elimizden gelen katkıyı fazlasıyla koyduğumuza inanıyoruz.

Bu başarılarımızın yabancı basında, yerel basından daha çok ses getirmesini anlamakta çok zorlandık. Üç yıldır bütün harcamaları kendi cebimizden yaparak hiçbir firmadan ve devletimizden maddi ve manevi bir destek beklemeden lobi faaliyetleri yürüterek Dünya Barmenler Birliğine üyeliğimiz için gerekli şartları oluşturduk. Dünya Barmenler Birliğine üye olduğumuzda her sene Dünya Kokteyl Şampiyonasına iki yarışmacı ile katılabilecek, Kongrede söz ve oy sahibi olacak ve Dünya Kokteyl Şampiyonasının KKTC’de yapılabilmesi için başvuru yapma hakkını elde edecektik. Üyelik başvurusu için doğal olarak devletimizin maddi ve manevi desteğine ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde çaldığımız kapıların açılmaması ve konu ile alakalı destek bulamamış olmamız bizde onarılması güç bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Çok doğaldır ki bizim kulüp ya da şahıs olarak KKTC’yi bir uluslararası organizasyona üye yapmamız mümkün değildir, bunu ancak devletimizin desteği ile yapabilirdik.

Biz barmenler olarak her birimiz birer turizm elçisi olduğumuzun bilincinde olarak ülke turizmine en iyi şekilde hizmet etmeye, misafirlerimizin dünya standartlarında hizmet alabilmeleri için var gücümüzle çalışmaya ve imkanlarımız dahilinde KKTC’yi alanımızda tanıtarak ülkemize uluslararası yarışmalardan ödüller getirmeye devam edeceğimizi, hiçbir engelin azmimizi kıramayacağını kamuoyuna saygılarımızla duyururuz..."

Özgür Ayata

Başkan

Editör: TE Bilisim