Promoting Peace and Wellness in Cyprus’tan verilen bilgiye göre, bir festival havasında geçen etkinliğin açılışı Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı tarafından yapıldı. Üç yıl önce açılışını yaptığı etkinliğin kapanışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Harmancı, Kıbrıs Türk Diyabet Derneği ve Peace Players-Kıbrıs’a sağlıklı beslenmeye ilişkin yapmış oldukları bilinç arttırıcı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 

AB Temsilcisi Charlotte Goyon da, konuşması sırasında okul çocuklarına hem eğitim, hem de aktivitelerden memnun kalıp kalmadıklarını sorarken; bu öğrendiklerini evlerine ve ailelerine taşımalarının gerekliliğini vurguladı. Goyon, başarıyla sürdürülen projeye AB olarak destek vermekten duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

ŞHT. DOĞAN AHMET İLKOKULU PİLOT OKUL

Çocukların sağlıklı beslenmesinin desteklenmesi amacıyla, pilot olarak seçilen Şehit Doğan Ahmet İlkokulu’nda bir beslenme uzmanı tarafından düzenli sağlıklı beslenme eğitimleri gerçekleştirildi.

Beslenme uzmanı tarafından, okul idaresi ve öğretmen işbirliğinde 5 aylık bir süreçte 24 beslenme eğitimi verildi. Her sınıfa iki oturum şeklinde verilen eğitimlerde; besin grupları, dengeli beslenme, tenefüslerde ne yenebilir, kahvaltının ve hareketli yaşamın önemi konularından bahsedildi.

Eğitimler, çocukların yaş grubuna göre adapte edildi ve eğlenceli çizgi film ve oyunlarla renklendirildi. 

Eğitimler boyunca çalışmalara destek veren Şht. Doğan Ahmet İlkokulu Müdür Muavini Sezin Çelik eğitimlerin başarısından duyduğu memnuniyetin yanısıra, çocukluk çağı obezitesi ve diyabet oranının düşürülmesi için, her okulda bunun gibi eğitimlerin gerçekleştirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim