Cumhurbaşkanlığında yer alan görüşmede, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter de hazır bulundu.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan ve 30 Ağustos’tan itibaren Tümgeneral rütbesine yükselecek olan Tuğgeneral Erhan Uzun, burada yaptığı konuşmada, ikinci kez KKTC'de görev yapacağını ifade ederek, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı görevinin meslek hayatının en şerefli görevlerinden olduğunu kaydetti.

Uzun, bu görevinde bütün enerji, motivasyon ve enerjisiyle çalışacaklarını, Güvenlik Kuvvetleri’nin, Kıbrıs Türk halkının güvenliği için hizmetlerini en üst noktaya çıkarmak amacıyla ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini söyledi.

Uzun, çok onurlu ve gururlu olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk halkının güvenlik ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışacaklarını kaydetti.

14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul da, KKTC'de ikinci kez göreve geldiğini belirterek, bu görevde bulunmaktan onur duyduğunu söyledi, görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerini vurguladı.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, komutanlara yeni görevlerinde başarılar dileyerek, temennilerinin; geçmiş dönemde yaşananların tekrar etmemesi olduğunu kaydetti.

Akıncı, barışın değerini savaşanlardan daha iyi bilen olmadığını ifade ederek, komutanların barışın değerini en iyi bilenlerden olduğunu işaret etti.

Kıbrıs'ta son 10 yıllardır, 1974'ten bu yana 41 yıl geçtiğini ve Kıbrıs’ta bir barış ortamı olduğunu ve bir denge oluştuğunu ifade eden Akıncı, dengenin olmadığı dönemlerde çok acılar çekildiğini anımsattı.

Akıncı, daha sonra askeri bir dengenin oluştuğunu, ancak bunun siyasi ve ekonomik bir dengeye oturması gerektiğini de ifade ederek, sürdürülebilirliğe ulaşılması için bunun gerekli olduğunu vurguladı.

Bundan dolayı müzakereler yaptıklarını ifade eden Akıncı, müzakerelerin 41 yıldan fazladır sürdüğünü, müzakerelerin başlangıç tarihinin 1968 olduğunu işaret ederek, müzakerelerde; Kıbrıs Türk halkının özgürlüğünü, eşitliğini ve güvenliğini garanti altına alacak bir çözüm için uğraştıklarını kaydetti.

Akıncı şöyle devam etti:

“Temenni ediyorum ki; aynı anlayış diğer tarafta da hakim olur ve onların da haklarını gözetecek, onların da gönül rızasıyla evet diyebileceği, karşılıklı kabul edilebilir bir mutabakatı sağlarız.

Uzlaşma dediğiniz karşılıklı kabul edilebilir takdirde gereçli olabilecek olan bir şeydir. Ama bunu yaparken yılların getirdiği deneyimler, tecrübeler var. Onlardan çıkarılacak olan dersler var. Bu dersleri çıkararak en iyisini yapmaya çalışacağız.

Bu süreç içerisinde hayat belli olmuyor ve her ihtimale karşı hazırlıklı olmak lazım. İhtimallere karşılıklı hazırlıklı olmak, kötü ihtimallere karşı hazırlıklı olmak o ihtimallerin gerçekleşmesini engelleyen en önemli faktördür.

Dolayısıyla bu anlayış içerisinde eminim sizlerin emir komuta ettiğiniz insanlarımız en iyi şekilde eğitimlerini yapacaklardır. Her zaman olduğu gibi en iyi şekilde kendilerini hazır tutacaklardır ki kötü olasılıklara ihtimallere karşı caydırıcılık olabilsin.”

Akıncı, bu inanç ve güvenle komutanlara görevlerinde üstün başarılar dileyerek, görev sürelerinin sağlık mutluluk içerisinde iyi hatıralarla tamamlanmasını temenni etti.
Editör: TE Bilisim