Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Kırgızistan’ın önde gelen üniversitelerinden Bişkek Finans ve Ekonomi Akademesi (BAFE) arasında geçtiğimiz yıllarda imzalanan akademik işbirliği anlaşması öğrenci değişim programı çerçevesinde yaz stajları ile yaz okulu derslerini GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te tamamlayan Kırgız öğrencilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

GAÜ Girne Kampüs’te düzenlenen törende İşletme ve Turizm Otelcilik Konaklama bölümlerinde yaz dönemi eğitimlerini tamamlayan Kırgız öğrencilere sertifikaları GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi tarafından verildi. Törende GAÜ Genel Sekreteri ve öğretim görevlisi Dr. Sualp Davut da hazır bulundu.

“GAÜ, KKTC ve Dünya arasında Barış, Bilim ve Kültür Köprüsü Kurmuştur”

Sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi , GAÜ ile BAFE arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşmasının 2004 yılında imzalandığını hatırlatarak, iki üniversite arasında imzalanan anlaşmanın her iki ülke ve üniversitelerine önemli katkılar ve açılımlar kazandırdığına dikkat çekti.
GAÜ’nün 2014-2015 eğitim yılının Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın açıkladığı üzere Barış ve Sağlık yılı ilan ettiğini ifade eden Vehbi, Kırgızıstan ve KKTC arasında barış, bilim ve kültür köprüsünü kurulduğunu ve GAÜ’nün 120’nin üzerinde dünya üniversitesi ile imzaladığı benzer anlaşmalar ile KKTC ve kültürünün yanında yükseköğretim sistemi ve üniversitelerinin tüm dünyaca tanınmasına önemli katkılar yaptığını vurguladı.

“Fahri Barış ve Kültür Elçisi Olarak Ülkemize Dönüyoruz”

Sertifika töreni sonunda GAÜ TV Aktüel Haber programının sorularını cevaplayan Kırgız öğrenciler KKTC’yi yakından tanımaktan ve GAÜ’de eğitim görmekten mutlu olduklarını belirttiler. KKTC’nin fahri barış ve kültür elçisi ile küresel eğitim vizyonu ve bir dünya vatandaşı olarak ülkelerine döneceklerinin altını çizen Kırgız öğrenciler GAÜ’nün eğitim kalitesi ve 30 yıllık bilimsel bilgi birikiminin üniversite eğitimlerine ve kariyer gelişimine önemli katkılar yaptığını vurguladılar.
 
Editör: TE Bilisim