KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş’in verdiği bilgiye göre yürüyüş, 5 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek.

“Barış ve Birleşik Bir Kıbrıs İçin Yürüyoruz. Ortak Kültürel Mirasımızla Yürüyerek Buluşalım” başlığıyla yapılan açıklamada, Lefkoşa’da düzenlenecek yürüyüş turuyla, çözüm ve barış sürecine katkıda bulunmanın hedeflendiği vurgulandı.

Açıklamaya göre, yürüyüş turunun başlangıç ve bitiş noktası Ledra Palas’taki “Dayanışma Evi” olacak. Etkinlikte, eğitimciler “barış ve birleşik Kıbrıs” için yürüyecek.

Yürüyüş turu, Yeşil Hat'tın her iki tarafından geçilerek Lefkoşa Surlariçi bölgesinde bir daire çizecek şekilde belirlendi. Yürüyüş sırasında güzergâh üzerindeki önemli tarihi noktalarda da durulacak ve ortak kültürel mirasa dair bilgilendirmeler yapılacak.

İki örgüt, her iki toplumun öğretmenlerinin yanında barışa ve çözüme inanan sendika, sivil toplum örgütü, siyasi parti ve kişileri de etkinliğe katkı koymaya çağırdı.

Açıklamada, etkinliğe katılmak isteyen herkesin sınır kapılardan geçiş için kimlik kartını veya pasaportunu getirmeyi unutmaması da istendi.
Editör: TE Bilisim