Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşamasında kurtarılan Gazimağusa, Serdarlı ve Lefke’nin 41. kurtuluş yıl dönümleri nedeniyle kutlama etkinlikleri düzenlenecek.

Muratağa-Sandallar ve Atlılar ile Taşkent Şehitleri de anılacak.

SERDARLI 14 AĞUSTOS

Gazimağusa Kaymakamlığı’ndan verilen bilgiye göre,Serdarlı’nın kurtuluşunun 41. yıldönümü çerçevesindeki kutlamalar, 14 Ağustos Cuma günü Serdarlı Atatürk Büstü önünde yapılacak. Saat 19.30’da başlayacak törende, anıta çelenkler sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve istiklal marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek.

Tören, Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar’ın konuşması, şiirlerin okunması ve tören geçişinin ardından halk dansları gösterisi ve izaz ikramla son bulacak.

MURATAĞA-SANDALLAR VE ATLILAR’DA ANMA TÖRENİ

Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşamasının 41. yıl dönümünde Muratağa-Sandallar ve Atlılar Şehitleri de anılacak.

Muratağa-Sandallar ve Atlılar Şehitleri için 14 Ağustos Cuma günü yapılacak anma törenleri öncesinde saat 15.30’da Muratağa Camiinde mevlit okutulacak.

Muratağa-Sandallar Şehitliği’ndeki anma töreni saat 17.30’da çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilecek.

Tören, Muratağa, Atlılar, Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır’ın konuşması, şiir ve duaların okunmasıyla tamamlanacak.

Atlılar Şehitliği’ndeki tören saat 18.30’da başlayacak. Törende, saygı duruşu ve saygı atışı yapılacak, istiklal marşı okunacak ve şehitlik ziyaret edilecek.

TAŞKENT ŞEHİTLERİ

Girne Kaymakamlığından verilen bilgiye göre, Taşkent şehitleri ise 15 Ağustos cumartesi günü anılacak. Taşkent Şehitler Anıtı önündeki tören 09.30’da başlayacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu saygı marşı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle sürecek. Tören, Yukarı Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır’ın konuşması, şiir okunması ve Taşkent Şehitler Müzesinin ziyaret edilmesiyle tamamlanacak.

GAZİMAĞUSA'NIN KURTULUŞU 15 AĞUSTOS

Gazimağusa’nın kurtuluşunun 41. Yıl dönümü dolayısıyla 15 Ağustos Cumartesi günü Gazimağusa’da iki ayrı tören düzenlenecek.

Zafer Anıtı önünde düzenlenecek ilk tören saat 18.00’de çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tamamlanacak törenin ardından düzenlenecek ikinci tören saat 18.30’da Polat Paşa Bulvarı’nda yer alacak.

Kaymakam, komutan ve Belediye Başkanının tören birlikleri ve halkın bayramını kutlaması ile başlayacak tören, istiklal marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi, Gazimağusa 4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan bir subayın konuşması ve şiirlerin okunmasıyla sürecek.

Tören, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in konuşması ve tören geçişiyle tamamlanacak.

LEFKE’DE ŞENLİK

Lefke’nin kurtuluşu ise 14-23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek “41. Lefke Şenlikleri” ile kutlanacak.

Lefke Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinlikler, 14 Ağustos Cuma günü saat 18.00’de Lefke’de gerçekleştirilecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. Şenlik süresince her gün çeşitli konser ve çeşitli etkinlikler yapılacak.

Şehitleri anma töreni ise 16 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek iki ayrı törenle yapılacak. İlk tören Lefke Kemal Özalper Şehitliği’nde saat 08.30’da yer alacak.

Törende, anıta çelenkler sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak, ihtiram atışı yapılacak ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından şehitler için dua okunacak.

Lefke’nin kurtuluş törenleri ise Pazar günü saat 18.00’de Lefke Atatürk Parkı’nda yer alacak. Törende, Atatürk Anıtına çelenkler sunulacak, istiklal marşı okunacak ve tören birlikleri ile halkın bayramı kutlanacak.

Tören, şiirlerin okunması, halk dansları gösterisi ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’nın yapacağı konuşmanın ardından düzenlenecek resmi geçit ile tamamlanacak.

Lefke’deki törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katılarak, konuşma yapması bekleniyor. 
Editör: TE Bilisim