Baraka Kültür Merkezi temsilcileri, Birleşik Kıbrıs Partisi’ni (BKP) ziyaret etti

Baraka Kültür Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, ziyarette Lefkoşa’nın içinde bulunduğu durum, LTB seçimleri ve solun tavrı konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

RAHVANCIOĞLU

Baraka Aktivisti Münür Rahvancıoğlu ziyarette yaptığı konuşmada,  BKP’nin solun ortak aday çıkartması konusunda çok çabaladığını ifade ederek Baraka’nın da bu süreçte ortak adaydan yana uğraştığını söyledi. Solun birleşememesinin hayal kırıklığı yarattığını dile getiren Rahvancıoğlu ortak adaylık sürecini birlikte yaşadıklarını ancak başarılı olmadıklarını belirtti.

Bunun hem toplumda hem de kendilerinde  hayal kırıklığı yarattığını ileri süren  Rahvancıoğlu, “Bunun sonucunda biz hem toplumsal muhalefetin ve halkın genel arzularını değil de aslında partisel çıkarları ön plana koyan yapılara bir mesaj vermek; hem de Ankara’nın ülkemizde yürüttüğü politikalardan tepki duyan insanlarımıza bu tepkilerini gösterebilecekleri bir kanal açmak istedik. Seçilsek de seçilmesek de asıl değişimi yaratacak olan sokaktır” dedi.

REFİKOĞLU

Baraka aktivisti bağımsız LTB Meclis üyesi adayı Merter Refikoğlu ise LTB için  Ziraat Bankası’ndan alınacak olan kredinin yeni bir bağımlılık şekli yaratacağını savundu ve ileride meydanların isimlerini bile değiştirebilecek kadar ileriye gidilebileceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim