Baraka’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Baraka aktivisti Münür Rahvancıoğlu mektubu iletirken yaptığı konuşmada, İlahiyat Fakültesi açılışını ve Başbakan Özkan Yorgancıoğulu’nun açılışa gitmesini doğru bulmadıklarını ifade etti.

Yapılan açıklamaya göre mektupta, Baraka’nın TOMA ihalesi sürecinde hükümetin tavrını olumlu bulduğu kaydedildi.

Rahvancıoğlu tarafından kaleme alınan mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Polisin sivile bağlanması, Anayasa’nın geçici 10. maddesinin kaldırılması, Merkez Bankası Yönetimi’ne Kıbrıs’tan atama yapılmaya başlanması, GKK’nın başına başka coğrafyaların vatandaşlarının atanmasından vazgeçilmesi gibi hedeflerinizi paylaşmakta ve olumlu bulmaktayız.

Bunun yanında halkımızın bütün rahatsızlığına ve yangın helikopteri gibi meşru ihtiyaçlarımızın bilinmesine rağmen UBP tarafından savunulmaya çalışılan TOMA alımının sizin hükümetinizin girişimleri ile iptal edilmiş olması da açık bir olumluluktur.”

Ancak, “CTP kimliği ile bilinen hükümet yetkililerinin” İlahiyat Koleji’nin açılışına katılmasının utançla karşılandığı ifade edilen mektupta, “CTP’nin muhafazakarlaştırma, dinsel gericileştirme ve asimilasyon politikalarına ortak olması yapacağı en büyük tarihsel hata olacaktır” denildi.

“Bugün gerçekleşen İlahiyat Koleji açılışına ve YDÜ’nün şov amaçlı camisinin temel atma törenine CTP’li kimliği bilinen hükümet yetkililerinin katılmış olması bizim tarafımızdan utançla karşılanmıştır” denilen mektupta, “CTP-BG’nin dinsel gericileştirme ve muhafazakarlaştırma sürecine dahil olmasının kabul edilebilecek bir durum değil” sözlerine yer verildi. 
Editör: TE Bilisim