2000’Lİ YILLARA DAMGASINI VURAN BANKALAR KRİZİ UNUTULDU MU?

HUKUK DAVASI BAŞLATACAK KURUM YA DA MAKAM KİM?

CEZA DAVALARI SONUÇLANDI. HUKUK DAVALARININ AÇILMASI İÇİN ENGEL NE?



23 Mayıs 2014

Malumunuz olduğu üzere 2000’li yılların başında vuku bulan ve toplumun tüm kesinlerini çok ciddi şekilde etkileyen, halk arasında “Bankalar Krizi” olarak isimlendirilen ve ceza davaları vahim sonuçlarla biten bu olayın devamı niteliğinde olması gereken hukuk davalarının henüz açılmamış olduğunu ve/veya sonuçlanmamış olduğunu üzülerek müşahede etmekteyiz.

Halkın parasını buharlaştıranlar ve yargı kararıyla “iç ettiği” sabit olanlar için, neden henüz hukuk davası açılmamıştır? Mudilere ödenen paraları onların ödemesi gerekirken, onlar yerine ödeyen devlet, bunun hesabını sormayı ve bu parayı ceza davalarında mahkûm olanlardan tahsil etmeyi düşünüyor mu?

KKTC Cumhuriyet Meclisi’nce kurulan ve herhangi bir sonucunun kamuoyuyla paylaşılmadığı Batık Bankalarla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu, bu konu ile ilgili ne gibi bilgilere ulaşmıştır? Komite Başkanı olup, dönemin UBP Girne Milletvekili Sayın Dr. Mehmet Tancer’in “dosyaların bazıları kayboldu” ifadeleri gerçeği yansıtıyorsa, bu dosyaları kim, neden, nasıl kaybetmiştir? Sorumlularının bulunup cezalandırılması düşünülüyor mu?

Batık Bankalar ile ilgili dava açması gereken kurum ve/veya kurumlar ve/veya ilgili bakanlık hangi bakanlıktır? Dava açmama gerekçeleriniz nedir?

Toplumumuzu derinden yaralayan bu olayı unutmak ve üzerine gitmemek mümkün değildir. Temiz Toplum Derneği, toplumun yaralanmasını sağlayan her türlü toplum sorununa duyarlı olduğu gibi bu konuya da önem vermekte ve geçmişi unutturmama kararlılığındadır.

Bilgi Edinme Hakkı Yasası tahtında tarafımıza yasal süresi içerisinde cevap beklediğimizi belirtir,saygılar sunarız.

Temiz Toplum Derneği

Cenk Diler
As Başkan



DAĞITIM :
KKTC Başbakanlığı
KKTC Başbakan Yardımcılığı
Yüksek Mahkeme Başkanlığı
Başsavcılık (Hukuk Dairesi)
Polis Genel Müdürlüğü
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu
Şirketler Mukayyitliği

 
Editör: TE Bilisim