Avrupa Birliği tarafından finanse edilip, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı - Gelecek için Ortaklık tarafından desteklenen Bandabuliya Kültürel Programı Halk Sanatları Vakfı (HASDER) tarafından yürütülen ücretsiz el işleri kursları ile sürüyor.

HASDER tarafından hazırlanan “Bandabuliya Sizi Çağırıyor”  başlıklı proje kapsamında düzenlenen atölye çalışmalarında, “ahşap oyma, sesta örücülük, ipek kozası” işleri konusunda katılımcılara ücretsiz kurs veriliyor. Atölye çalışması Bandabuliya’yı ziyaret eden turistlerin de büyük ilgisini çekti. Geleneksel el sanatlarının üretim şeklini  ilgiyle izleyen turistlerin bol bol fotoğraf çekip, üretim yöntemleri hakkında bilgi aldığı belirtildi.

HASDER Başkanı Ali Nebih tarafından yapılan açıklamada, Eylül ayına kadar sürecek proje ile bir yandan el sanatlarının üretim yöntemleri hakkında farkındalık yaratılırken, diğer yandan da Bandabuliya’ya yeniden  canlılık katmayı  hedefledikleri belirtildi.

Nebih, Bandabuliya’nın nostaljik ortamında Belediye orkestrasının güzel müzikleri eşliğinde yürütülen proje kapsamında 15 kursiyerin üretim becerilerini artırmayı amaçladıklarını, projenin sergi ile sonlandırılacağını söyledi.

Ücretsiz olarak 10:00 – 12:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Cumartesi kurslarına katılmak isteyenler Halk Sanatları Enstitüsü’ne veya 2289020 numaralı telefona başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Editör: TE Bilisim