"Bakan Hamit Bakırcı'nın bu duruma düştüğü için kendisine üzüldüm.Kendisi iyi bir insan olduğuna ve herkesin kendisine haksızlık yaptığına vurgu yapıyor.Kendisi iyi bir insan olabilir ama iyi insan olmakla iyi yönetici olmak farklı şeylerdir.

Bizleri yönetmesi için iş başına getirdiğimiz iyi ama yöneticilik için yeterli olmayan insanların bizleri ne hallere düşürdüğünü yakın zamanda siyaset sahnesinde hepbirlikte yaşadık.

Şimdi iyi bir yöneticinin nasıl olması gerektiğini burada anlatacak değilim ama görevinin önceliklişartının kamuya hizmet , kamu menfatini korumak ve kollamak ile ilgili olduğunu ve bu görevi yasanın kendisine yüklediği sorumluluklarla yerine getirmek bunu yerine getirirkende etik değerlere bağlı kalmak zorunda olduğunu ve eğer bunu yapamıyorsada da istifa ederek halkın daha fazla zamanını çalmaması gerekiyor diye düşünüyorum.

Böylelikle hem kamu makamlarında bulunanlar bu makamların önemini daha çok farkına varır ,hem çevre sorunlarımız daha çok dikkate alınır hemde kendiside bu durumlara düşmemişoldurdu.

Şimdi kendisinin benim hakkımda söylediklerine tek tek cevap vermek istiyorum.

Hamit Bakırcı: Benim bürokratım kendinden önceki bakan ve bürokratları yolsuzlukla suçladı diyor

Bu konuda eğer dikkat çektiklerim varsa lütfen başsavcılık görevini yapsın.

Biz bu konuda kendisini uyardık diyor.

Yani yolsuzluk varsa susmam konusundamıanlayamadım.

Hakan Oran’ın bize katkısı ne oldu? Ben dağda tepede gezerken Hakan Oran neredeydi?

Hamit bey müsteşarlığın ne demek olduğunu bilseydi ve buna saygı gösterseydi dağları gezmesine gerek kalmazdı.

Dağlara, Aksaya boş yere gezmek için gidilmez sorun çözmek için gidilir. Bu sorunlar çözüldümü.

Ben Bakan olarak saat 08:00’de makamına geleceğim akşam 20:00’de buradan çıkacağım ve evime gece yarısı gideceğim. Hakan beyi de telefonla toplantıya arayıp, çağırdığımızda bize çocuğunu özel dersten alıp, özel derse götürüyorum diyecek.

Ben Hamit beyin mesaisine kaçta başladığı yada kaçta bitirdiğini burada konuşacak değilim.

Fakat sabah 8’ de iş yerine geldiğini ve akşam 20 de ayrıldığını söylediği mesaisinde hiçbir çevre sorununa çözüm getirememek bulunduğu kamu görevine ve menfaatine uygun bir mesai anlayışıolmadığı görülüyor.

Keşke hergün dağları dolaşacağına çevre ile ilgili sorunların nasıl çözüleceğine ilişkin işaret etmiş olduklarımı yapsaydı.

Taşocaklarının nasıl azaltılıp rehabilitasyonuna başlanacağına , işletme izinleri bitenler için nasıl çözümler üretilebileceğine , Aksaya nasıl filtre taktırabileceğine takmıyorsa yasasını kendisine verilen faaliyetten men et cezasını nasıl uygulamaya koyabileceğine,özel çevre koruma bölgelerindeki yapılaşmayı nasıl ortadan kaldırabileceğine,CMC ye nasıl çözüm bulabileceğine , Ağaç dikmenin değil doğru ağaç dikmenin ve idame ettirmenin yöntemlerine ağaç kesimleri ile ilgili yapması gerekenlere v.s.

Biz sekreterimizden kantincimize kadar ekibiz. Hakan bey bunun neresindeydi.diyor.

4 aylık sürede yaptıklarımıkantinci arkadaşlarda ,odacımılarımızda , sekterlerimiz ve tüm çalışanlarımız ile kamuoyuda çok iyi biliyor.

Ekibin ne olduğunu ise backgroundunda yalız Dr. luk olan birine anlatamam .Sivil toplum örgütlerinde çalışması gerekir.

Hakan beyi de telefonla toplantıya arayıp, çağırdığımızda bize çocuğunu özel dersten alıp, özel derse götürüyorum diyecek. Bu yapılanları etik bulmadık diyor.

Çocuğumla ilgili özel ders konusuna gelince .

Bir kere Aileyi özelliklede çocuklarıböyle bir olaya karıştırmaya çalışmak etik olmadığı kadar yakışık alan bir durum olmadığını düşünüyorum.

Böyle bir durum için dahi görevimi ihmal etmeyeceğimi beni biraz tanıma zahmetine girmişolsaydı bilmesi gerekirdi.

Fakat kendisinin böyle bir çabasıolmamış zaman zaman hitap , saygı ve etik değerleri dahi unutacak durumlara düşmüştür.

Görüyorum ki hala sıkışınca ve sinirlenince ayni şeyleri yapmaya devam ediyor. Üzüldüm.

Etik bulmadık derkende sanki birileri ile birlikte bundan dolayı beni görevden aldığı izlenimini yaratıyor.Görevden alınmak için üçlü karanameye gerek olduğu ve görevden alınmadığımı ,görevi iade ettiğimi unutmuş Hamit bey sanırım.Hatırlatırım.

Etiğin ne olduğunu ise benim söylememe gerek kamuoyu yaşayarak görüyor.

Bu devleti yönetme anlayışına uygun bir durum değildir.Yetkili organlara verdiğim İsifa raporumda da dikkat çektiğim konulardan biride buydu.

Keşke bu duruma gelmeden yetkili merciler gereğini yapabilseydi.Bu kendisi içinde en iyisi olurdu.

Hakan Oran şov yaptı. Bu ülkede bazı şeylerin değişme zamanıgeldi.diyor.

Kimin şov yaptığını kamuoyu biliyor .Keşke kendiside bir şov yapıp zamanında istifa edebilseydi.İşte o zaman doğrudur ülkemizde birçok şey değişecekti.

Bakırcı için üzüldüm ama toplum yapılanlar için daha çok üzgünüm."

Editör: TE Bilisim