Bakırcı bu kapsamda ilk ziyaretini Mardin Valisi Ahmet Cengiz’e gerçekleştirdi. Valilik makamında gerçekleşen ziyaret öncesi Bakan Bakırcı, Valilik özel defterini imzaladı.
Vali Cengiz, ziyaretteki konuşmasında Bakan Bakırcı’yı Mardin şehrinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu vesileyle yavruvatandaki soydaşlarımızla varolan kardeşlik ilişkilerimizi daha da çok geliştirme fırsatı bulmuş olacağız” dedi.
Kıbrıs sorunu konusu başta olmak üzere, Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu vurgulayan Vali Ahmet Cengiz, Bakan Bakırcı’ya Mardin’de bulunduğu süre içerinde güzel zaman geçirmesini diledi.
Bakan Hamit Bakırcı’da Su alanında çok önemli olduğunu düşündükleri forumun Mardin gibi medeniyetlerin buluştuğu çok önemli bir ilde yapılmasını çok anlamlı bulduklarını belirterek, Mardin’de olmaktan ve Mardin insanını tanımaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

BELEDİYE BAŞKANI BEŞİR’E ZİYARET

Bakan Bakırcı, temasları çerçevesinde ayrıca Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir’i de makamında ziyaret etti.
Mardin’deki belediye çalışmaları ve çevrenin korunması adına ortaya konulan projeler konusunda Başkan Beşir’den bilgiler alan Bakırcı : “Kültürel yapının böylesine iyi korunduğu bir şehirde bulunmak ve bu her tarafı tarih kokan bu havayı yaşamak bizler için çok anlamlı” dedi.
Başkan Beşir de ziyaretteki konuşmasında Kıbrıs Türk halkının haklı davasının savunulmasında KKTC’de yaşayanlarla bir bütün olduklarını dile getirerek yeni görevinde Bakan Bakırcı’ya başarılar diledi.
Mardin temasları çerçevesinde bugün 1.Dünya Sulama forumuna katılacak olan Bakırcı’nın forumun açılışında bir de konuşma yapması bekleniyor.
Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz’ün eşlik ettiği Bakan Bakırcı’nın bu gece yurda dönmesi bekleniyor.
 
Editör: TE Bilisim