Türkiye Orman ve Su işleri Bakanlığına Bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü başta olmak üzere Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bazı Akademisyenlerden oluşan heyet, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı tarafından kabul edildi.
Bakan Bakırcı, heyetin incelemeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, suyun gelmesinin ardından özellikle Güzelyurt ve Orta Meserya bölgelerinde uygulanabilecek proje alternatiflerinin Türkiye'den gelen heyet tarafından incelendiğini, bu konuda hem kendi bakanlığına bağlı dairelerin hem de KKTC Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığının çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Suyun gelmesi ile birlikte tarım politikalarının gelişmesinin önemli olduğunu vurgulayan Bakırcı, bunun tüm sektörlere de olumlu etkisinin olacağını ifade etti.
Verimli tarım alanlarının belirlenip, ekonomiye katkısı yüksek ürünlerin tercih edilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söylen Bakırcı, Türkiye'den gelen heyet ile KKTC Çevre ve Tarım Bakanlıklarının yapacağı çalışmaların bu anlamda geleceğe dair çok faydalı olacağına inandıkları verileri ortaya koyacağını belirtti.
Bakan Bakırcı'nın kabulünde, Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel, Su İşleri Dairesi Müdürü Turgay Salim Hoşsöz ile Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı da hazır bulundu.
 
Editör: TE Bilisim