Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Sürdürülebilir Avcılık İnisiyatifi üyelerini kabul etti.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, kabulde, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları ve Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu da hazır bulundu.

“Orman arazilerinin ve dere yataklarının tarla olarak kiralanarak av hayvanlarının doğal hayatının tahrip edilmesi, orman yolları, şinya, ardıç, gornizoluk ve azganların yok edilerek çam ağaçlarının ekilmesi, ormanlara sınırsız mandıra izinlerinin verilmesi veya göz yumulması ile keçilerin ormanlara yaptığı tahribatlar” konusunda sunumlar yapan İnisiyatif üyeleri, bu konulardaki çözüm önerilerini de paylaştı.

Kabulde İnisiyatif adına bir konuşma yapan Sait Avcı, İnisiyatifin, avcılık federasyonu eski başkanları, biyolog, çevre ve deneyimli eski avcılardan oluştuğunu belirtti.

İnisiyatifin Kıbrıs adasının coğrafyasında yaşanan çevresel sorunlara çözüm arayışında olduğunu söyleyen Avcı, doğanın onarılamayacak kadar bozulma ivmesine girdiğini, artık bir çare üretilmesinin zamanı geldiğini hatta geç bile kalındığını belirterek, bu konularda beraber çalışılması gerektiğini vurguladı.

Avcı , İnisiyatifin doğal hayatın korunarak, avcılığın gelecek kuşaklara bırakılmasından başka hiçbir talebi olmadığını da belirtti.

Kabulde İnisiyatif adına söz alan diğer üyeler de, sorunlar karşısında çarelerin bulunduğunu ancak müdahalenin gecikerek yapıldığını ifade etti.

Bakan Hamit Bakırcı da ormancılık alanında yapılan faaliyetleri İnisiyatif üyelerine anlattı.

Ülkede avcılığın vatandaşlar arasında çok yaygın olduğunu belirten Bakırcı, avcılığın doğayı ve canlılığı yok etmeden, duyarlı sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Bakırcı, İnisiyatifin yapacağı çalışmalara Bakanlığa bağlı Çevre Koruma Dairesi ve Orman Dairesi’nin de katkı koymaya hazır olduğunu söyledi. 
Editör: TE Bilisim