Bakanlıkta gerçekleşen devir teslim öncesi eski ve yeni Bakanlar birbirlerine çiçek takdiminde bulundu.

HAMİT BAKIRCI

Devir teslimde ilk sözü alan Hamit Bakırcı, sıfırdan yeni bir oluşumla yeni bir Bakanlık meydana getirdiklerini vurgulayarak, bu yeni yapıyı kurumsallaştırmak için de ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Bakırcı,yarım kalan işleri bulunduğunu ve bunun yanında henüz başlayamadıkları projeleri olduğunu ifade ederek, bütün bu konuları Bakan Dinçyürek'e aktaracaklarını belirtti.

Bugüne kadar gösterdikleri özveri nedeniyle çalışma ekibine teşekkür eden Bakırcı, "Ülkemiz, vatanımız ve milletimiz için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu bir bayrak yarışı ve görevi yeni Bakana teslim ediyoruz. Bu koşuya hep birlikte devam edeceğiz. Her konuda Bakanın yanında olacağız. Hayırlı olsun" dedi.

DİNÇYÜREK

Görevi devralan Bakan Hakan Dinçyürek de konuşmasında, Bakırcı ile uzun zamandır aynı yolu birlikte yürüyen insanlar olduklarını hatırlatarak, önemli olanın bu makamlarda kimlerin olduğu değil hangi düşüncede işlerin yapılmış olduğunu söyledi.

Dinçyürek, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın yeni bir Bakanlık olarak oluşum sürecinde yaşanan sıkıntıları hatırladığını ifade ederek, "Bu sıkıntıların ardından oluşturduğunuz sistem ve düzen için şahsım ve halkım adına teşekkür ederim" dedi.

Bakırcı'nın deneyimlerinin kendilerine her zaman ışık tutacağına vurgu yapan Dinçyürek, kendisinin bilgi, birikim ve deneyimlerinden her zaman yararlanmak istediklerini ifade etti.

Dinçyürek: "Bakanlık makamında yaklaşık 1 yıldır gösterdiğiniz çaba emek ve başarı için sizleri tebrik eder ve aynı zamanda teşekkür ederim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Dinçyürek, Bakırcı'yı Bakanlık kapısında uğurladı.

Devir teslim töreni öncesinde ise eski Bakan Hamit Bakırcı, Bakanlık personeli ile görüşerek veda etti.
Editör: TE Bilisim