Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı,çevre konusunda en çok hassasiyetle üzerinde duracakları konunun çevre bilinci oluşturacak eğitim çalışmaları olduğunu söyledi.
Bakırcı, çevreye duyarlı çeşitli sivil toplum kuruluşlarının biraraya gelerek oluşturduğu Çevre Platformunun temsilcileri ile toplantıda biraraya geldi.
Bakan Bakırcı, toplantının başındaki konuşmasında,ülkede birşeyler yapılacaksa bunun hep birlikte olması gerektiğini söyledi. Sadece devletin değil Sivil Toplumun da çevre konusunda elini taşın altına koyacağı bir dönem beklediklerini ifade eden Bakırcı, süreci her zaman birlikte yürüteceklerini vurguladı.
Bakırcı, çevre konusunda en çok önem verdiği ve üzerinde hassasiyetle durduğu konunun eğitim olduğunu söylerken, eğitim ile oluşabilecek hassasiyetle birlikte önemli bir adım atacaklarına inandığını belirtti.
Bakırcı: “Ancak bu uzun vadede bir çözüm. Biz çevre ile ilgili kısa vadede çözebileceğimiz sorunları birlikte tartışarak birlikte kararlar üreterek çözeceğiz ve ortak noktalar bulacağız” dedi.
Toplantıda, Çevre Platformu adına bir konuşma yapan Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten de, platforma üye örgüt ve birlikler ile yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Sarpten,uzunca bir süredir “Çevre Bakanlığı” oluşması adına mücadele verdiklerini ve yeni hükümette bu oluşumu görmekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bugüne kadar çevre ile ilgili bir çok adım atılıp, bir çok yol hartiası çıkarıldığını anımsattı.
Taleplerinin başta çevre ile ilgili örgütler olmak üzere sivil toplum ile Bakanlığın birlikte hareket edip işbirliği yapması olduğunu ifade eden Sarpten, kısa,orta ve uzun vadede yapılabileceğini düşündükleri,platform tarafından hazırlanan çevre ile ilgili sorunlardan oluşan dosyayı Bakan Bakırcı’ya verdi.
Sarpten, bu sorunların çözümü konusunda bir yandan takipçi olacaklarını diğer yandan da platform olarak her türlü desteği vereceklerini vurgularken Platform adına Bakan Bakırcı’ya görevinde başarılar diledi.
 
Editör: TE Bilisim