Kabulde konuşan Bakan Bakırcı, Sivil Savunma Teşkilatının barış ve savaş anında ülkenin olmazsa olmalarından biri olduğuna dikkat çekerek teşkilatın ülkeye her zaman toplumsal bilinçlendirme adına büyük katkılar yaptığını söyledi.
Teşkilatın son olarak organize ettiği arama kurtarma tatbikatından da övgüyle söz eden Bakırcı, tatbikata Uluslararası katılımın ve gerçekleştirilen başarının ülkenin her türlü afet durumuna hazır olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.
Görevlerin bir bayrak teslimi olduğunu söyleyen Bakırcı: "Bu bayrağı Sayın Yarımbaş'ında en iyi şekilde taşıyacağına olan inancımız tamdır" diyerek, teşkilat ile bugüne kadar olan işbirliklerinin bundan sonra da artarak devam edeceğini belirtti.
Bakırcı ülkeye verdiği hizmetlerden dolayı Alakuş'a teşekkür ederken, Yarımbaş'a da görevinde başarılar diledi.
Görevini tamamlayan Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fırat Alakuş da konuşmasında Bakanlık olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda Teşkilata verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Yapılan bu katkıların her zaman kendilerine büyük bir moral ve güç verdiğini iafade eden Alakuş, güzel anılarla görevini tamamlayıp Türkiye'ye döneceğini söyledi.
Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’na atanan Fatih Yarımbaş da kabuldeki konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde görev almaktan büyük bir gurur duyduğunu ifade ederek, amaçlarının Sivil Savunma Teşkilatını bulunduğu yerden daha iyi yerlere taşımak olduğunu söyledi.
Yarımbaş, görev süresi boyunca her zaman Çevre ve Doğal kaynaklar Bakanlığı ile yakın bir işbirliğinde olacaklarını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim