Ankara temaslarını sürdüren Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüştü.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede ilk sözü alan Kurtulmuş, Kıbrıs Türk insanının her zaman yanında olduklarının bilinmesini istedi.

Türkiye ve KKTC’nin birbirine bağlı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bu bağların her geçen gün güçlenmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

AK Parti hükümetleri döneminde Kıbrıs konusunda daha büyük bir hassasiyet ortaya koyulduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş, aynı hassasiyetin devam edeceğine vurgu yaptı.

BAKIRCI

Bakan Hamit Bakırcı da konuşmasında mevkidaşı Bakanlarla ortak yürüttükleri çalışmaları ve projeleri değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Bakırcı, gerek Bakanlık gerek ise hükümet çalışmalarında Anavatanın desteğini hissetmenin kendilerine her zaman büyük bir güç ve gurur verdiğini söyledi.

Anavatanın Kıbrıs Türk halkına desteğinin Asrın Projesiyle bir kez daha taçlandığını vurgulayan Bakırcı, projenin KKTC kısmında üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapmak için uğraş verdiklerini belirtti.

Resmi temaslar gerçekleştirmek için Ankara’da bulunan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’nın Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile de görüşmesi, ayrıca bazı basın yayın kuruluşlarına mülakat vermesi bekleniyor.

Bakan Hamit Bakırcı’ya Ankara temaslarında Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel eşlik ediyor.
 
Editör: TE Bilisim