Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı dün, Dipkarpaz Zafer Burnu’nda incelemelerde bulundu.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Apostolos Andreas Manastırı’nın yakın çevresinin iyileştirilmesi 1.etap ihalesinin ne aşamada olduğunu görmek için Turizm Planlama Dairesi Müdür ve teknik personeliyle bölgeye ziyaret gerçekleştiren Bakan Harmancı, ülke turizmi için büyük önem arz eden bu bölgede karşılaştığı şantiye düzensizliğinden duyduğu rahatsızlığı müteahhit firma yetkililerine aktardı ve bu hususun acilen giderilmesini talep etti.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı, Dipkarpaz'daki Apostolos Andreas Manastırı'nın yakın çevresinin yenilenmesi için daha önce Vakıflar İdaresi ve Dipkarpaz Belediyesi ile bir protokol imzalamış ve bu protokol çerçevesinde gerçekleştirilen ihaleyi kazanan firma ile Ocak 2013’de sözleşme imzalanmıştı.

Bakan Harmancı, ihaleyi alan şirket yetkilileri ile görüşerek yapılan işlerin tam olarak teknik şartnameye uygun yapılmadığını söyledi.

Personelin çalışma şartları ve inşaat alanında oldukça düzensiz olduğunu da belirten Harmancı, firmaya gerekli uyarıların yapıldığını ve kısa süre içerisinde gerekli denetlemeleri yeniden yaparak bundan sonraki süreç ile ilgili bir değerlendirme yapacaklarını ifade etti.

DİPKARPAZ BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Dipkarpaz ziyareti sırasında belediye başkanı Mehmet Demirci ile de görüşerek bölgede yaşanan sorunları konuştu.

Editör: TE Bilisim