Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Gülle ziyaretleri kapsamında ilk olarak hastaneye kurulacak olan MRI bölümünü gezdi.

Burada, basına bir açıklama yapan Bakan Gülle, hastanelerde yıkık dökük görüntülerin çok hoş olmadığını belirterek, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne MRI cihazı takılacağını, bu cihazın büyük olması nedeniyle cihazın geçeceği koridorların genişletilmek maksadıyla yıkıldığını söyledi. Gülle, yıkımların, cihazın hastanedeki odasına rahatça yerleştirilebilmesi amacıyla yapıldığını belirtti.
    
“MRI İLE DAHA DA GÜÇLÜ BİR MAĞUSA DEVLET HASTANESİ”

Söz konusu cihazla birlikte Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin daha da güçlenerek yeni imkânlara kavuşacağını vurgulayan Bakan Gülle, yıkılan yerlerin de tamir edilerek hastanenin daha güzel bir görünüm almasının sağlanacağını söyledi.

Kurulacak yeni MRI cihazıyla, Gazimağusa ve yöre halkının artık MRI hizmeti almak için Lefkoşa’ya gitmek zorunda kalmayacağını belirten bakan Gülle, sağlıkta altyapının daha da güçlendirilmesine yönelik çalışmaların artırılacağına dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne bugün ulaşan ve yaklaşık 640 bin Euro’ya mal olan MRI cihazının bir ay içerisinde tam teşekküllü olarak devreye girmesi beklendiğini de kaydetti.

Editör: TE Bilisim