Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, “Limanlar ve gümrük kapılarımızın hiç bir şekilde suistimaline göz yummayız. KKTC'nin hiç bir kuşkulu geçişe transit kapı olmasına müsaade etmeyiz” dedi. Bakanlık Basın Bürosundan verilen bilgiye göre Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Gazimağusa limanınde ele geçirilen silahlarla ilgili olarak açıkalamalarda bulundu.

Bakan Atun’un konuya ilişkin açıklaması şöyle;
“KKTC'nin hiç bir kuşkulu geçişe transit kapı olmasına müsaade etmeyiz.Transit silah sevkiyatı ile alakalı olarak, silahların limana transit beyanname ile aktarılmış olduğu bilgimize geldi. Sözkonusu silahların Yasalarımıza göre bir kısmının ülkemize girişinin uygun bir kısmının ise uygn olmadığı yorumları yapılıyor. Ancak benim için en önemli husus şudur ki, girişi yasal olsa da olmasa da, sportif kullanıma uygun olmayan türde insan hayatını tehdit edebilecek türde ve/veya terör amaçlı kullanabilme ihtimali olan silahların dünyanın neresine gidecekse gitsin, bizim limanlarımız üzerinden gitmesine
müsaademiz yoktur. Bunun için her türlü önlemi aldık, almaya da devam edeceğiz. Bu nedenle polisimiz ve asli makamlarımız devrededir. Konuya adı karışan kim olursa olsun, müsamahamız olmayacaktır. Bu mealde konunun bilgimize getirildiği ilk andan itibaren polisimize gerekli bilgiler verilmiştir. Tahkikatın gerekli şekilde yapıldığına ve yapılacağına
inanıyorum. Konteyner kendi başına girmediğine göre, süreç içerisinde yeralanların olduğu kuşkumuz vardır. Konuya özellikle kamu alanından ismi karışmış mevki ve makamı ne olursa olsun kimseye müsamahamız olmayacaktır.
Limanlarımızdan hiç bir kaçak faaliyete tahammülümüz yoktur. Gümrüklerimiz her türlü kaçak geçişi tespit edip gerekli müdahaleyi yapabilecek durumdadır. Bununla alakalı olarak kamera sistemleri ile bölgelerin takibi ve teknik yatırımlar daha de geliştirilerek yapılacaktır.”

Konu bakanlığımız tarafından önümüzdeki hafta içinde ilgili tüm bakanlık, daire ve emniyet yetkililerinin de katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı ile ayrıca ele alınacaktır.
Editör: TE Bilisim