Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi (BAÜ) ilk akademik ders yılı açılışı töreni ve ilk ders sunumu bugün üniversitenin Lefkoşa Kampüsü’nde törenle yapıldı.
 

Törende Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Ağdelen, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ve BAU International University Washington DC Rektörü Doç. Dr. Sinem Vatanartıran konuşma yaptı.

BAÜ’den yapılan açıklamaya göre, geçen yıl kuruluş çalışmalarını tamamlayan ve bu yıl eğitim hayatına başlayan BAÜ Kıbrıs, BAÜ Global’ın en yeni üyesi oldu.


BAÜ Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi, ilk yılında 3 kıtadan 11 ülkeden öğrenci kabul etti. Türkiye dışında, İngiltere, Amerika, Almanya ve Gurcistan’da toplam 11 kampüsü bulunan BAÜ’nün ayrıca  Bahçeşehir ve Uğur adı altında dünya genelinde 100’den fazla koleji bulunuyor.

Törende konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Kıbrıs’ta bulunmaktan son derece mutluluk duyduklarını ve Kıbrıs’ın kendileri için çok özel bir öneme sahip olduğunu söyledi.
İlk Bahçeşehir Üniversitesinin Türkiye’nin cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş tarafından açıldığını hatırlatan Yücel “Ayrıca üniversitemizin kurucu rektörü ve ikinci rektörümüz de Kıbrıslı Türk kardeşlerimizdi. Bu yüzden Kıbrıs bizim için her zaman özel bir yere sahiptir” ifadelerini kullandı.

BAÜ’nün çok büyük bir global bir ağa sahip olduğunu kaydeden Yücel “Bugün dünyanın her tarafında BAÜ’den mezun olmuş öğrencilerimiz var. Şimdi buna Kıbrıs da katılmıştır. BAÜ’de bir dönem Kıbrıs’ta ardından Washington’da okuma şansınız vardır. Bu öğrencilerimizi dünyanın diğer yerlerinde de okuma ve tecrübe kazanma şansı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

BAÜ’nün Alayköy yakınlarında yeni bir kampüs inşaatına başlayacağının müjdesini de veren Yücel “Kasım ayında temeli atılacak olan kampüsümüz Haziran’da kısmen tamamlanacak. Bir sonraki öğretim döneminde ise bitmiş olacak. 300 dönüm üzerine yapılacak kampüs son derece modern bir mimariyle inşa edilecek” dedi.

Törende konuşan BAÜ International University Washington DC Rektörü Doc. Dr. Sinem Vatanartıran da Kıbrıs’ta bulunmaktan son derece büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Vatanartıran “çok heyecanlıyız. Bugün burada Washington’da 1998 yılında yaptığımız açılışımız geldi,dejavu gibi oldu. Orada da küçük ancak samimi bir kalabalıkla başlamıştık, bugün 700 öğrencimiz ile Beyaz Saray’ın hemen dibinde mezunlar veriyoruz” dedi.

Vatanartıran “Kıbrıs’ın da bu aileye katılmasından dolayı çok mutluyum. En kısa sürede en kaliteli en prestijliüniversitesiolma hedefindeyiz. Tüm öğrencilerimizi değişim programları için Washington’a bekliyoruz” dedi.

AĞDELEN

Açılışta konuşan Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Ağdelen tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

Ağdelen, “Hiçbir üniversite bizden çekinmesin çünkü biz kimsenin rakibi değiliz. Biz gittiğimiz yere kalite getiririz ve bundan herkes fayda görür. Biz eğitime kalite getireceğiz ve bütün üniversiteler bundan yararlanacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim