Bağımsız Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclis Üyeliği adayı Merter Refikoğlu, cuma günü Lefkoşa sokaklarında “bisiklet konvoyu” kuracağını bildirdi.

Refikoğlu yazılı açıklamasında, saat 17.00’de LTB binası önünden başlayacak bisiklet konvoyuna “temiz, sağlıklı ve doğa dostu bir ulaşım aracı olan bisikleti destekleyen ve ülkede bisiklet yolları isteyen” herkesi davet etti.

Refikoğlu, konvoya tüm partilerin başkan ve meclis üyeliği adayları ile tüm partilerin destekçilerini de katılmaya çağırdı.

“Bisiklet konvoyu” eyleminin, bisikletin bir ulaşım aracı olduğu vurgulamak ve bisikletliler için Lefkoşa yollarının düzenlenmesi, bisiklet yolları yapılması, bisiklet park yerleri ve bisiklet istasyonları kurulması amacıyla yapılacağını dile getiren Refikoğlu, seçim propaganda süresi boyunca gereksiz paralar verilerek kiralanan arabaların yarattığı ses, trafik ve hava kirliliğini protesto etti.

Merter Refikoğlu, bisikleti olmayıp bisiklet yollarını destekleyen ve konvoya katılmak isteyenlerin, bisiklet kiralamak için 0542 860 32 80 numaralı telefonu arayabileceğini de belirtti.

Editör: TE Bilisim