Mehmetçik Belediyesi, Bafra’daki atık su arıtma tesisini Devlet Laboratuarı’nda yaptırdığı tahlil sonuçları üzerine, çevreye verdiği zarar nedeniyle bugün ikinci kez mühürlendi.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, turizmle geleceğini şekillendirmeye çalışan bölgeye kötü örnek teşkil eden tesisin halk sağlığını tehdit ettiğini ve denizi kirlettiğini söyledi.

Sarıçizmeli, bölgede bulunan otellerin atık suyunu arıtmakla mükellef tesisten alınan su örneğinin Devlet Laboratuarı’nda incelendiğini, 1100 e-coli ve 2 bin 400 üzerinde koliform bakteri tespit edildiğini açıkladı.

Sarıçizmeli, tahlil sonucunda denizleri kirleten ve halk sağlığını tehdit eder boyutta olan tesisi ikinci kez mühürlediklerini açıkladı.

Tesisi, çevreye verdiği zararı engellemek için mühürlediklerini kaydeden Sarıçizmeli, konuyla ilgili olarak Başbakanlık ve ilgili bakanlık yetkilileriyle görüşerek yaşanan çevre kirliliğini aktardıklarını belirtti.

“TESİSİ ÇALIŞTIRMAYA TALİBİZ”

Çözüm üretilene kadar mührün kaldırılmayacağını ifade eden Sarıçizmeli, Belediye olarak tesisin çalıştırılmasına talip olduklarını söyledi.

Uzun zamandır denizi ve çevreyi kirleten tesisin, geleceğini turizm üzerine kuran bölgeye kötü örnek olduğunu da dile getiren Sarıçizmeli, “Bindiğimiz dalı başkalarının gelip kesmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Bafra Atık Su Arıtma Tesisi, Ağustos ayında yine mühürlenmişti. Tesis yetkilisinin, eksiklikleri gidereceği ve 6 Eylül’e kadar tesisi gerektiği gibi çalıştıracağı yönünde taahhütte bulunması üzerine belediye mührü kaldırmıştı. 
Editör: TE Bilisim