Kıbrıs’ın yetiştirdiği tanınmış müzisyenlerden ve eczacılardan Kamran Aziz’in vefatı sonrasında siyasi parti, bakanlık, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgüt temsilcileri taziye mesajı yayımladı.

Mesajlarda Karman Aziz’in “Kıbrıs’ım”, “Al Yemeni Mor Yemeni” gibi birçok eseriyle Kıbrıs Türkü’nün kalbinde yaşamaya devam edeceği, her zaman sevgi ve saygıyla anılacağı belirtildi.

ÇAKICI

TKP Yeni Güçler Kurucular Kurulu Başkanı Mehmet Çakıcı, mesajında “Kıbrıs Türk Toplumunun müzisyen ve şair hanımefendi şahsiyeti Kamran Aziz’in vefatı derin bir üzüntü yarattı” ifadesine yer verdi.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, “Şarkılarıyla, Kıbrıs Türk halkının gönlünde müstesna bir yer edinen Kamran Aziz, Kıbrıs Türk Kültürüne önemli katkılar sağlamış, Kıbrıs Türk Folk müziğinin başlamasında öncü rol oynamış ve derin izler bırakmıştır” diye kaydetti.

TUNÇALP

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, ise Kamran Aziz’in vefatının ülke için büyük kayıp olduğunu belirtti.

Kamran Aziz’i geçtiğimiz yıl Opera ve Şan Sanatçısı Soprano Laden İnce ile ziyaret ettiklerini söyleyen Tunçalp, Laden İnce’nin “Al Yemeni Mor Yemeni”yi seslendirdiği yurtdışı konser kayıtlarının Kamran Aziz’e takdim edildiğini dile getirdi.

Tunçalp, “Kamran Aziz’in bıraktığı bayrağı gençlerimizin başarıyla taşıyacağına inanıyorum” dedi.

95 yaşındaki Kamran Aziz, bu sabah evinde yaşamını yitirmişti.

Editör: TE Bilisim