Azeri öğrencileri uluslararası bilim olimpiyatlarına Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) hazırlıyor.

DAÜ ile Azerbaycan arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Mayıs ayında ABD’nin  Arizona kentinde gerçekleşecek uluslararası bilim olimpiyatlarına katılacak Azerbaycan milli takımı adaylarına DAÜ’de birer hafta eğitim verilecek.

15’er kişilik üç grup halinde birer hafta gerçekleşecek eğitimlerde  öğrencilere  beden dili, sunum yapma yolları, zaman ve stres yönetimi konularında bilgi aktarılacak. Bu eğitimlerin sonucunda Azerbaycan’da yapılacak seçimle 45 kişilik gruptan seçilecek 15 kişi ülkelerini uluslararası olimpiyatlarda temsil edecek.

İlk Azerbaycan kafilesinin eğitim programının başlaması nedeniyle, bu sabah, DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda basın toplantısı düzenlendi.

ÖZTOPRAK

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak yaptığı konuşmada, Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı ile ilişkilere büyük önem verdiklerini belirterek, Azerbaycan’ın olimpiyatlara hazırlık için DAÜ’yü seçmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Öztoprak, 14-16 yaş grupları arasındaki geleceğin bilim insanlarının imzalanan protokol çerçevesinde DAÜ’de eğitim alacaklarını kaydetti.

HÜSEYİNOVA

Azerbaycan Bilim Şubesi Müdürü Gültekin Hüseyinova da,  sağladıkları imkan nedeniyle DAÜ’ye teşekkür etti.,

Hüseyinova, olimpiyatlar hakkında bilgi vererek, Mayıs ayında Arizona’da yapılacak bilim olimpiyatlarının dünyanın en prestijli olimpiyatlarından biri olduğunu vurgulayarak, yarışmacıları hazırlamak için DAÜ’ye getirdiklerini söyledi.

GAZİOĞLU

KKTC’nin eski Azerbaycan Temsilcisi Zeki Gazioğlu, iki ülke arasında önemli bir işbirliği gerçekleştirildiğine işaret ederek, iki ülke arasında  eğitim alanında uzun zamandır sürdürülen çabaların meyvelerinin toplanmaya başlandığını kaydetti.

Azerbaycan Eğitim Bakanlığı’nın, en seçkin öğrencilerini KKTC’ye gönderdiğini söyleyen Gazioğlu, mutlaka, bu başlangıcın arkasının getirilmesi gerektiğini söyledi.

Basın toplantısının ardından Rektör Prof. Dr. Abdulalh Öztoprak, Doğa Koleji öğrencileri ile Azeri öğrencilere DAÜ ile ilgili brifing verdi.

Editör: TE Bilisim