Ülkenin başarılı ve sevilen sunucularından Çiğdem Aydın’ın, şaka programlarıyla tanınan Çağlar Yüksel aleyhinde polise şikâyetçi olduğu ve hakaret davası açmaya hazırlandığı öğrenildi.

Medyanın tanınmış simalarından Televizyon Sunucu, Spiker ve Gazeteci Çiğdem Aydın, şaka programlarıyla bilinen Çağlar Yüksel’e dava açıyor.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta, Çiğdem Aydın yönelik hakarete varan yorumları, Çağlar Yüksel’in başına iş açtı.
Çiğdem Aydın, dün Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’ye giderek, şahsına yönelik hakarette bulunduğu gerekçesiyle, Yüksel aleyhinde şikâyetçi oldu.

“Hakaret davası açılıyor”
Facebook’ta uğradığı hakaret üzerine Çiğdem Aydın, Avukatı Muhabbet Mevsimler aracılığıyla Yüksel’e hakaret davası açmaya hazırlandığını bildirdi.
Bu arada, Ceza Yasası’nda Bilişim Suçları ile ilgili düzenlenmiş bir kanun olmaması ise, bu tür davalarda ciddi eksiklik oluşturuyor.

“Şahsıma ve mesleğime saldırı”

Çiğdem Aydın, Facebook sayfasından yaklaşık bir yıl önce paylaştığı iletisinin önceki gün bir arkadaşı tarafından gündeme getirilmesi ile olayın cereyan ettiğini anlattı.
Olayda, Facebook’ta yapılan paylaşımda etiketlenen Çiğdem Aydın, bir anda Çağlar Yüksel’in hakaretlerine maruz kaldı.
Bunun üzerine polise giderek, şahsına hakaret ettiği gerekçesiyle Yüksel aleyhinde şikâyette bulunduğunu belirten Aydın, “Şahsıma ve mesleğime yönelik yapılan bir hakaret var. Kamuya mal olmuş bir sunucu ve gazeteciyim. Bu nedenle hukuki yönden hakkımı aramaya karar verdim” diye konuştu.

“Tehlikeli şaka polislik olmuştu”

Hatırlanacağı üzere, özel bir televizyon kanalında yayınlanan şaka programının yapımcısı Çağlar Yüksel, kısa bir süre önce Lefkoşa Mezarlığı girişinde beyaz çarşafla korkutmaya çalıştığı bir genç tarafından darp edilmişti. Şaka amaçlı korkuttuğu gencin ani verdiği tepkiye ve saldırısına maruz kalan Yüksel, soluğu poliste almıştı.
Zombi kılığında korkutulan vatandaşların, panikle araçların seyrettiği yol içerisine savrulduğu ve Yüksel tarafından yapılan kamera şakasının, ciddi tehlikelere mahal verdiği de dikkat çekmişti.





 
Editör: TE Bilisim