Degerli  Basın mensupları Örnek Turizm direktörü Özbek Dedekorkut 2016 İlkbahar-Yaz ürünlerini tanıtmak üzere 22 – 24 ocak tarihlerinde Acapulco Resort&Convention Centre’de etkinlik düzenleneceğini duyurdu…

AVRUPA RUSYA PAZARINDAN SONRA ŞİMDİDE KKTC’DE

Türkiye’nin Ayakkabı üretiminde % 42’sine yakınını karşılayan İzmir’in ayakkabı üreticileri,  yıllardır ürünlerini Avrupa ve Rusya pazarlarına başarılı bir şekilde pazarlamaktadırlar.

Yapılmış olan çalışmalar neticesinde 50 civarında üretici,  2016 ilkbahar – Yaz ürünlerini tanıtmak ve siz değerli Perakenteci dostlarımıza sunmak için Kuzey Kıbrıs’a gelmeye karar vermişlerdir.  22 – 24 Ocak tarihlerinde ACAPULCO RESORT & CONVENTİON CENTRE’de yapılacak olan etkinliğin olumlu geçmesi, eminiz ülkemiz ile İzmir arasındaki ibirliğinin artmasına da büyük katkı koyacaktır.

Katılacak olan firmaların içinde birçok, Bebe / Çocuk ayakkabıları, Bayan Ayakkabıları, Erkek ayakkabıları ve Çantacılar bulunmaktadır.


Aşağıda Kıbrıs’ta yapılacak organizasyon ile ilgili firma sahibinin röportajı yer alıyor.

 Merhaba, sizi tanımak istiyoruz.  Bizlere kendinizi tanıtır mısınız?

Merhaba, ismim Talat DAĞHAN 35 yaşındayım. Çıraklık ile başladığım sektörde 21 yıldır bulunmaktayım.  Usta-çırak ilişkisine dayalı geleneksel üretimden, modern teknoloji kullanımına uzanan bir süreçtebugün itibariyle günlük 1500 çift üretim kapasiteli firmamda OTTİMO markası ile üretim yapmaktayım.

Mesleğinizi İzmir'de sürdürmek size neler kazandırıyor?

Öncelikle, Ayakkabı İmalatında İzmir piyasasının öncü olduğu düşüncesindeyim. Bu anlamda bana katkıları oldukça fazla. Mesleğimi İzmir'de sürdürmekten oldukça memnunum.

Ayakkabı mağazacıları neden İzmir'i tercih etmeli?

İzmir, üretim konusunda tüm kalite standartlarını birebir ve titizlikle uygulayan bir yer. Aynı zamanda gelişen teknolojiyle birlikte, imalatlarımızda kullandığımız makinalar da aynı oranda performansını arttırmakta. En önemlisi ise modayı yakından takip ediyoruz. Buna göre sezonlara hazırlık yapıyor ve sunumlarımızı ciddiyetle gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda mağazacılar imalatçılarla birebir buluşarak daha hızlı sonuç alabilirler.

 Dünya piyasasında var olma fikri sizin için neler ifade ediyor?

Her firmanın en büyük hayali olsa gerek. Çünkü bizler ürünlerimizi, geniş kitlelere ulaştırmak için çabalıyoruz. Aynı zaman da bu bir firmanın imzasını da oluşturan unsurların başında gelmekte. Ayakkabı camiasında Türkiye'nin daha fazla büyümeye ihtiyacı olduğu kanısındayım.

Kazançlarınızı sadece bireysel değil, sektörelolarakta arttırmaya yönelik hedefleriniz nelerdir?

Sektörde var olan tüm firma sahibi kardeşlerimiz için çeşitli projeler üretmeye ve yürütmeye çalışıyoruz. Bireysel kazanç dışında herkesin faydalanabileceği, ürünlerini daha fazla insanlara sunabileceği platformları kullanma çabasındayız. Ben elimden geldiğinden fazlasını yapıyorum bu organizasyonlar için. Umuyorum ki çabalarımızın karşılığını alacağız.

Gelecekte, İzmir Ayakkabı imalat sektörünün gelişimini nasıl görüyorsunuz?

Bu konuda yorum yapmam gerekirse, söyleyeceğim ilk şey; İzmir, hali hazırda Türkiye piyasasının % 37 lik oranda karşılamakta. Bu ivme bize gösteriyorki gelecek senelerde bu oran katlanarak artacak. Daha dinamik daha özgün ürünlerle, mağazacıların yegâne tercih edecekleri bir il haline geleceğimize inanıyorum.

Son olarak sormak istediğimiz soru;  Kıbrıs'ta yapılacak olan organizasyondan beklentileriniz neler?

Türkiye ayakkabı pazarının % 37 lik kısmına hayat veren İzmir üreticileri ile Kıbrıs perakende sektörü pazarını buluşturuyoruz.

Sektörde kalite, tarz ve yenilik özellikleriyle hazırladığımız ürün gruplarımız sunulacak olup; bu buluşmanın hem biz İzmir ayakkabı imalatçıları için hem de Kıbrıs Mağazacıları için çok doğru bir  ortaklık olacağı inancındayız.

Editör: TE Bilisim