GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü, Millenium Başkanlık ofisinde ağırlanan Avusturya Büyükelçisi Dr. Karl Müller’e GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Rektör Vekli Prof. Dr. Sadık Ülker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Karakartal ve Doç. Dr. Zafer Ağdelen eşlik etti.

Ziyarette GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi tarafından Avusturya Büyükelçisi Dr. Karl Müller’e üniversite ve eğitim politikası hakkında bilgi verilirken, kampüs içerisinde bilgilendirme gezisi yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Dr. Karl Müller’in ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirterek, Girne Amerikan Üniversitesi’nin kampüsüne, uluslararasılaşma vizyonuna ve eğitim sistemine hayran kaldığını bildirdi. Vehbi, Dr. Müller’in GAÜ’ni ziyaret amacının, Girne Amerikan Üniversitesini daha yakından tanımak ve iki ülke yükseköğretim sisteminin ele alınarak üniversiteler arası bağların güçlendirilmesi yönünde atılacak adımlar olduğunu ifade etti.

Ayrıca Vehbi, GAÜ’ye olan iliglinin her geçen gün arttığını dile getirerek, bu güne kadar 200’e yakın uluslararası üniversite ile akademik işbirliği anlaşması gerçekleştirdiklerini ve bu sayının her geçen gün arttığını vurguladı. GAÜ’nün uluslararası vizyonu sayesinde KKTC’nin daha fazla tanınır hale geldiğini söyleyen Vehbi, ülke üzerinde uygulanan izalasyonları akademik yönden ortadan kaldırdıklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim