Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası Şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi’nin başarısının, bir YDÜ takımının Avrupa şampiyonu olma azminin de artık hayal olmadığının gözler önüne serildiğini belirtti.

Günsel, KKTC’nin uluslararası arenada tutulmak istendiği darboğazların aşılmasında bilimsel başarılar yanında sanatsal ve sportif başarıların da önemine işaret etti.

İrfan Günsel, yaptığı yazılı açıklamada, Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası Şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi’nin başarısının birbirini bütünleyen iki önemli yönü bulunduğunu kaydederek, başarılarının spor dünyasında yankılanmaya devam ettiğini; bir YDÜ takımının Avrupa şampiyonu olma azminin de artık hayal olmadığının gözler önüne serildiğini belirtti.

KKTC’nin uluslararası arenada, tutulmak istendiği darboğazların aşılmasında bilimsel başarıların hemen yanındaki sanatsal ve sportif başarıların büyük önem taşıdığını vurgulayan Günsel, sportif alanda Türkiye şampiyonluğu kazanmalarının toplam yüksek standartlara ulaşma azimlerinin açık ifadesi olduğunu belirtti.

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, başarıların, YDÜ’nün ülkesinde kökleşme azminin, varlık sebebi olduğunun bir kez daha ortaya konulmasına vesile olduğunu da ifade ederek şunları kaydetti:

“Yüksek öğrenim hayatını temsil eden bütün kurumların hedefi olan ülkenin her dinamik unsuruna omuz verme görevinde, Yakın Doğu Üniversitemizin söz konusu ‘kökleşme’ içgüdüsünün gerçekleşmesi, asla, kendi başına bir sağlamlaşma hevesi değil; Türkiye’si ile mevcut tarihî, siyasî, hukuksal birliği ve ayrılmazlığının maddî platformlarda olduğu kadar, hiç şüphesiz, mânevî boyutları da hedefleyen mevcut tarihî kopmaz bağların bütünleşmesi demektir.”

Günsel açıklamasında, devlet ve hükümet yetkilileriyle basına, gösterdikleri ilgi için teşekkür etti ve “En büyük şükrân duygularımız, hiç şüphe yok ki, her zaman olduğu gibi, halkımıza yönelmiştir ve onun kalbî ilgisiyle meydana gelmektedir” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim