Beyaz perde “engelsiz yürekler”i selamladı

Kuzey Kıbrıs Turkcell, 7 yıldır sponsoru olduğu ve ismini verdiği Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’yla, Fransa’da oynayacakları Euroleauge 2 maçları öncesi moral olması amacıyla biraraya geldi.
Lefkoşa'da yeni açılan DereboyuAvenue’de (Alışveriş Merkezi) özel bir gün yaşattı.

Engelliler alanındaki pek çok sosyal sorumluluk projesiyle dikkat çeken Kuzey Kıbrıs Turkcell, Avrupa temsiliyeti öncesinde Tekerlekli Basketbol Takımı oyuncularına moral verdi.
Ülkemizi uluslararası bir ligde ve Avrupa’da da başarıyla temsil eden Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sporcuları, yine Kuzey Kıbrıs Turkcell’in organizasyonu ile önce yemekte buluştu, ardından sinemaya gitti.
Kuzey Kıbrıs Turkcell, 7 yıldır sponsoru olduğu ve ismini verdiği takıma, Lefkoşa'da yeni açılan DereboyuAvenue’de (Alışveriş Merkezi) özel bir gün yaşattı.

Dileğimiz Avrupa’dan başarıyla dönmek

Bu özel buluşmaya, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcıları Ayhan Barış,Zühre Aydan Ayaz ve Turkcell ekibi de takımla birlikte katıldı.
PascucciCafe’de önce hep birlikte keyifli bir akşam yemeği yiyen takım, daha sonra sinemaya giderek film izledi.
Cafe ve sinemanın engelli uyumlu olması, ülkemizde engellilere yönelik artan bilinci ortaya koyarken, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış bu duyarlılığa teşekkür etti.
Ayhan Barış, engellilere fırsat eşitliği tanımak ve yaşamlarını iyileştirmek adına özellikle mimari engellerin ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çekerken, “Lefkoşa’daki yeni alışveriş merkezinin birçok alanının engelli uyumlu olması hepimizin yüzünü güldürmüştür. Böylesi mekanların sayılarının daha da artmasını arzuluyoruz. Bugün buraya geliş amacımız takımımıza Avrupa maçları öncesi moral vermek ve iyi temennilerimizi aktarmaktı. Keyifli ve dopdolu saatler geçirdik. Bu vesileyle takımımıza başarılar dilerken, heyecanla sonucunu bekliyoruz, inşallah başarılarla döneceğiz, takımımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Engelli uyumlu cafe ve sinema
Avenue’dekiPascucciCafe sahibi Esin Esmen de Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularına kapılarını açtı. Esin Esmen, “Engelli uyumlu olarak düzenlediğimiz mekânımızda bu özel topluluğu misafir etmekten mutluluk duyduk. Engelsiz bir ulaşım ve erişim en doğal haklarıdır. Engelleri insanlar yaratıyor, bunu kaldırmak için hepimize görevler düşüyor” diye konuştu.

Esmen, Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı gururla izlediklerini belirterek, “Umarım adamızda engellilerin sokağa çıkmaları ve bizlerin sahip olduğu tüm haklara sahip olmaları giderek mümkün hale gelir” temennisini paylaştı ve takıma Avrupa maçlarında başarılar diledi.

DereboyuAvenue yetkililerinden Yusuf Dennerve Deniz Dennerise herkes gibi engellilerin de her sosyal alana katılma haklarının olduğunun altını çizdiler.Bina inşa edilirken bu hassasiyetle davrandıklarını ve bugün itibari ile engellileri bu sosyal paylaşım ortamında ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.
 
Editör: TE Bilisim