Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki saat farkı 1 saat daha artıyor. Normalde Avrupa ülkeleriyle 1 saat olan fark böylelikle 2’ye çıkıyor. İngiltere ile ise farkımız 3 saat olacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE MAÇLAR ‘1 GÜN’ SÜRECEK

Saat uygulamasındaki değişiklik, yıllardır bir neredeyse bir markaya dönüşen 21.45 Şampiyonlar Ligi maç başlangıç saatlerini de değiştirecek.
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) kurallarına göre, Şampiyonlar Ligi maçları kışın Rusya ve bazı Orta Asya ülkelerindeki oynanan maçlardaki istisnalar dışında, aynı anda başlıyor.
Yaz saatinin kalıcı hale gelmesiyle birlikte Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda oynadığı maçların başlangıç saatleri de 22.45’e kayacak. Uzatma ve penaltı atışları olmazsa maçların bitişi devre arasıyla birlikte 00.30’u bulacak. Böylelikle maçlar başladıkları tarihten bir gün sonra bitecek.
Avrupa Ligi’nde, 20:00 ve 22.05’te başlayan maçların başlangıç saatiyse 21:00 ve 23.05’e kayacak.
KIBRIS’TA SAATLER DE BÖLÜNDÜ

Kıbrıs’ta Türk ve Rum kesimleri pazar gününden itibaren farklı saat dilimlerine geçecek. Saat farkı, Rum kesiminin kış saati uygulamasına geçmesi, Türk kesimininse Türkiye gibi yaz saatinde kalarak değişikliğe gitmemesi üzerine oluşacak. Böylece ilk kez Kıbrıs’ın iki kesimi arasında saat farkı oluşacak.
İki kesimden de birçok insan iş, çalışma ya da gezme amacıyla her gün diğer kesime geçiyor. Saat farkı nedeniyle nasıl bir düzenleme yapılacağı, hangi saatin esas alınacağı henüz vatandaşlar tarafından bilinmiyor. Lefkoşa’nın iki bölümü arasında da saat farkı oluşacak.
Güney Kıbrıs’taki devlet radyosunda kış saati uygulaması nedeniyle oluşacak zaman farkı, “Tek bir adımla, farklı bir zaman dilimine geçiş. Bu çılgınlık” sözleriyle değerlendirildi.
Saat farkı en fazla BM yönetimindeki ara bölgede sorun oluşturacak. Ara bölgenin hangi saat uygulamasını esas alacağı henüz bilinmiyor. İki tarafın liderlerinin görüşmelerini yürüttüğü ara bölgede hangi saate göre görüşüleceği, ortak görev yapılan bölgedeki çalışma mesailerinin nasıl olacağı da henüz belirsizliğini koruyor.
KÜRESEL BORSALARLA FARK AÇILDI

Uzun süredir hükümetin gündeminde olan zaman dilimi değişikliği, Daha önce Bakanlar Kurulu’na geldiğinde küresel borsalarla senkronun yitirilebileceği ve uluslararası ticari ilişkilerde aksama olabileceği gerekçeleriyle rafa kaldırılmıştı.
Borsa İstanbul’da işlemler 9.15’te başlıyor ve son fiyatlamalar 17.40’ta yapılıyor.
Editör: TE Bilisim