KKTC Avcılık Federasyonu Av Koruma Ekipleri kuruldukları günden itibaren yaptıkları faaliyetler çerçevesinde bir ilke imza attılar.

12.04.2013 tarihinde saat 09:00 sularında bir şahsın Bafra arıtma tesisi bölgesinde bulunan çamlık arazi içerisinde tel tuzak kurulduğu ihbarı alınması üzerine KKTC Avcılık Federasyonu yetkilileri inceleme başlatmıştır.
Söz konusu bölgede yapılan araştırmada, tel tuzakları tespit edilmiş olup, ardından üç kola ayrılarak tel tuzakları kuran şahsın gelmesi beklenmiştir.

Çayırova köyü sakini 22 yaşındaki Hasan Sunalp isimli şahsın arazide elinde 1 top tel ile patika yollar içerisinde tel tuzakları kontrol ettiğini tespit eden federasyon yetkilileri, olayla ilgili İskele Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçmişlerdir.

Görevli polis memurları saat 13:00 sularında CV 135 plakalı beyaz renkli Reno 9 marka aracı tespit etiler. Araçta yapılan aramada 1 top tel ile 1 adet pense bulunmuştur.
Şahsa bu telleri ve penseyi ne amaç ile kullandığı sorusu sorulduğunda Hasan Sunalp isimli şahıs telleri köpek kulübesi yapma amaçlı kullandığını ifade etmiştir.
Polis ekibinin Hasan Sunalp’ı da yanlarına alarak, tel tuzakların bulunduğu araziyi görmek istemesi üzerine Federasyon yetkilileri eşliğinde, Arıtma Tesisi’nde bulunan çamlık arazi içerisine yeni kurulan tel tuzakların bulunduğu patikaya gidildi.

Olay yerinde, bulunan ayak izlerinin Hasan Sunalp’a ait olduğunu tesbit eden görevli polis memurları, olay yerine uzman polisin gelmesini istedi.

Yapılan inceleme sonucunda ayak izlerinin Hasan Sunalp’a ait olduğunu belirleyen uzman polis ekibi, bunun üzerine Hasan Sunalp’ı sorguya alınmak üzere İskele Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.
Hasan Sunalp, yapılan sorgu sırasında tel tuzakları kendisinin kurduğunu kabul etmiştir.
Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor..

KKTC Avcılık Federasyonu olarak duyarlı davranarak yapılan ihbarı değerlendiren, gerekli soruşturma ve araştırmayı yürüten polis teşkilatına teşekkür ederiz.
Kaçak avın engellenmesi konusunda atılan bu ilk adımla kaçak avın önüne geçmek için Federasyon olarak Polis Teşkilatı ile birlikte çalışmalarımız sürecektir.

KKTC AVCILIK FEDERASYONU
 
Editör: TE Bilisim