Avcılık Federasyonu’ndan verilen bilgiye göre, protokole Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi ile Kuşkor Başkanı Martin Marancos imza koydu.

Protokol uyarınca Federasyon ile dernek, doğal hayattaki hayvanların rehabilitasyonu ve insan-hayvan ilişkilerinin çevreye daha duyarlı, halkın doğal güzelliklerin koruma altına alındığı bir çevrede yaşaması ve avcıların doğaya karşı yükümlülüklerini daha iyi sağlamak amacıyla Doğal Hayat Ekolojisi Uzmanı Prof. Dr.  John P. Carroll’un hazırladığı Kıbrıs’ta Avcılık ve Yaban Hayatı Yönetiminin İzlenmesi Ve Araştırılması Projesi kapsamında ortak çalışma yapacak.

Proje ile avı yapılan kuşların Kıbrıs’ta bulundukları yaşam ortamları, bu yaşam ortamlarının durumu, türleri bekleyen tehlikelerin neler olduğu, bu yaşam ortamlarında hangi zamanlarda ve hangi sayılarda görüldükleri, göçmen türler için Kıbrıs’ı göç yolu olarak kullandıkları sırada hangi yaşam ortamlarını tercih ettikleri bilimsel gözlemler ve sayım yöntemleri ile veri tabanı oluşturulacak, üretilen türlerin geliştirilmesi ve adaptasyonu ile kapsamlı bir av yönetim planı oluşturulacak.

Projenin yürütülmesini sağlamak amacıyla oluşturulan ortak yürütme komitesi şu üyelerden oluştu:

Federasyon adına Uzman Biyolog Nazım Kaşot, Zooteknist Salahi Nersin ve yedek üye Mimar Hasan Kolozali, bağımsız olarak Tahir Pirgalıoğlu, KUŞKOR adına Martin Marancos, Yrd. Doç Dr. Wayne Fuller ile yedek üye Yrd. Doç. Dr. Özge Özden Fuller.

Editör: TE Bilisim