Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi ve beraberindeki heyeti kabul ederek yeni çıkacak olan Su Ürünleri Avcılığında Tuzakların Yasaklanması ve Belirli Avcılık Yasaklarına İlişkin görüşlerini aldı.

KKTC Avcılar Federasyonu başkan ve üyeleri, denizlerimizin korunması, balıkçıların avlanmasının kontrol altına alınması, balıkların üreme dönemlerinde yasakların getirilmesi, profesyonel balıkçıların gerekli kriterlere sahip olması gerektiği gibi görüşlerini Bakan Sami Dayıoğlu’na aktardılar.

Bakan Sami Dayıoğlu, hem Hayvancılık Dairesi hem de Federasyonun hassasiyetlerini göz önüne alarak değerlendirmede bulunma taraftarı olduğunu, ortak bir çözümün sağlıklı kararlar getireceğini, karşılıklı diyaloğun her zaman önemli olduğunu vurguladı.

Dayıoğlu, yeni çıkacak olan ve ilgili sivil toplum örgütlerinin de görüşlerinin alındığı, esas tüzük hazırlanıncaya kadar balık tuzaklarının yasaklanması, kontrol ve denetimlerde kolaylık sağlanması için minimum avlanabilir boy yasakları, balıkçılık ağ ve baragadi malzemelerinin işaretlenmesi ile kıyıya atılmalarının engellenmesi konularında ivedi düzenleme getirilebilmesi amacıyla Su Ürünleri Avcılığında Tuzakların Yasaklanması ve Belirli Avcılık Yasaklarına ilişkin Kurallar getiren Tüzük Tasarısının hazırlandığını açıkladı.

Hayvancılık Dairesi Müdürü Burcu Vudalı ve Su Ürünleri Şube Amiri Ercan Sınay’ın da hazır bulunduğu toplantıda KKTC Avcılık Federasyonu Hayvancılık Dairesi’nin çalışmalarından memnuniyet duyduklarını da dile getirdiler.

 
Editör: TE Bilisim